Levensloop Edegem 2020 gaat virtueel

Lokaal bestuur Edegem geeft toelating aan het organisatiecomité “Levensloop Edegem 2020” voor de filmopnames van hun jaarlijkse evenementenceremonies in het kader van de blijvende strijd tegen kanker. “Ze zullen de openings- en slotceremonie en de kaarsenceremonie in beeld brengen van de Edegemse levensloop die in oktober virtueel te volgen is”, zegt schepen voor cultuur Koen Michiels.

Reeds zes edities van Levensloop Edegem werden met succes georganiseerd. De editie van 2019 telde ruim 2 500 deelnemers en er werd een bedrag van 180.699 euro aan de Stichting tegen Kanker overgemaakt. Het evenement op 10 en 11 oktober 2020 kan wegens de coronamaatregelen niet doorgaan, maar onder de naam ‘Tour of Hope’ vindt de levensloop 2020 in heel België wel virtueel plaats.  ‘De levensloop staat bekend als een sociaal gebeuren dat duizenden mensen bij elkaar brengt. We kunnen dit in deze tijden helaas niet op die manier organiseren. Maar om deze slepende ziekte onder de aandacht te blijven brengen, zal de Edegemse editie van de levensloop 2020 digitaal doorgaan. Via hun website is de openings- en slotceremonie integraal te volgen vanuit Hangar 39. De kaarsenceremonie zal in beeld gebracht worden vanuit de droge gracht in het binnenfort van Fort 5”, zegt Koen Michiels.

De ceremonies zijn sleutelmomenten van de Levensloop waarbij zowel deelnemers als vrijwilligers in de bloemetjes worden gezet. De aandacht gaat hierbij naar mensen die overleden zijn aan de gevolgen van kanker, momenteel tegen de ziekte vechten of net overwonnen hebben.

Levensloop 2020

  • Tour of Hope gaat door van 1 tot 24/10/2020 naar analogie van de 24u van een gewone Levensloop
  • je moet inschrijven in het Team Levensloop Edegem (er kunnen geen teams gemaakt worden) op de website van Tour of Hope
  • bewegen is belangrijk: wandelen, lopen of fietsen, alleen of met een aantal vrienden (coronaproef) en je km kan je registreren op je naam vanaf 1/10

Op de website van ‘Tour of Hope’ kunnen individuen hun sportprestaties van de hele maand oktober ingeven en een online gift doen om op die manier hun steun te betuigen. ‘We doen een warme oproep aan de teams die vorig jaar deelnamen om hun wandel- of looptocht te registreren op de website van Levensloop. Daarnaast wordt wandelen gestimuleerd in  samenwerking met onze wandelvereniging De Dauwstappers. Zij zullen vanaf 15 september  de bewegwijzering van de toeristische wandelroutes het Pelgrimpad, het Terlindenpad en het Buizegempad met extra aanduiden’, vertelt Koen Michiels.

De organisatie hoopt opnieuw op alle deelnemers, vrijwilligers en sympathisanten te kunnen rekenen in 2021.

%d bloggers liken dit: