Lezing: Mijn gebouw staat op de erfgoedinventaris, wat nu?

Op woensdag 19 oktober organiseert IOED Zuidrand samen met Vastgoed Van Hoof een infoavond voor (toekomstige) eigenaars van gebouwen die op de inventaris bouwkundig erfgoed staan.

Medewerker bouwkundig erfgoed bij de IOED Zuidrand, Michelle Segers, licht toe: “De Inventaris bouwkundig erfgoed omvat een brede waaier aan historische gebouwen en constructies. Naast grote monumenten als kastelen en kerken, gaat het ook over kenmerkende burgerhuizen, arbeiderswoningen of pittoreske hoeves.”

Ben jij fiere eigenaar van een erfgoedpand dat is vastgesteld op de inventaris bouwkundig erfgoed, maar niet beschermd als monument? Dan vraag je je misschien af wat dit voor impact heeft? Daarom organiseert IOED Zuidrand, samen met Vastgoed Van Hoof een infosessie op 19 oktober 2022.

In eerste instantie hopen we dat je als een goede huisvader de erfgoedwaarden van jouw pand respecteert. Maar dat is gemakkelijker gezegd dan gedaan! Aangezien de panden erfgoedwaarden bezitten, zijn er verschillende zaken waarmee je best rekening kan houden. Daarnaast zijn er een aantal rechtsgevolgen aan de vaststelling verbonden, die het behoud van deze gebouwen moet stimuleren.

Naast jouw vragen over vastgestelde erfgoedpanden, zal de IOED ook wat meer vertellen over archeologie, archeologienota’s en wat je precies moet doen bij een toevalsvondst.

Niet zeker of jouw gebouw op de inventaris bouwkundig erfgoed staat? Zoek het dan hier: https://inventaris.onroerenderfgoed.be/erfgoedobjecten/zoeken.

Praktisch

Wanneer? Woensdag 19 oktober om 19u
Waar? Vastgoed Van Hoof, Mechelsesteenweg 141, Hove
Inschrijven? event

%d bloggers liken dit: