Lokaal bestuur ondersteunt dopjesactie ten voordele van ‘Vrienden der Blinden’

Het lokaal bestuur helpt mee om plastic dopjes te verzamelen ten voordele van Vrienden der Blinden. “Met het geld dat recyclagebedrijven geven voor de ingezamelde dopjes kan een puppy worden aangekocht en opgevoed tot blindengeleidehond”, verzekerd schepen van dierenwelzijn, Marleen Van den Eynde (N-VA). “Een blindengeleidehond kan het leven van een blinde een flink pak aangenamer maken. Het zijn bovendien ook gezelschapsdieren die de eenzaamheid doorbreken en het contact met andere vergemakkelijken.”

De opbrengst van de dopjes wordt uitgedrukt per kg. 1 kg brengt ongeveer € 0.30 op, dat is omgerekend € 300 per 1.000 kg. “Voor de volledige opleiding van een geleidehond is er 83.333 kg nodig”, weet Van den Eynde. “Dat is heel wat, dus kunnen we de hulp van onze inwoners zeker gebruiken. Je kan thuis dopjes verzamelen en die NA DE CORONA MAATREGELEN naar één van de inzamelpunten brengen in onze gemeente”, klinkt het.

– De onthaalbalie van het gemeentehuis, Gemeenteplein 1                                                                                                                                   – – De bibliotheken in het centrum, Kontich Kazerne en Waarloos
– Het sportcentrum ‘De Nachtegaal’
– De gemeentelijke Academie voor Schone Kunsten
– Basisschool A-HA!
– Technische dienst

%d bloggers liken dit: