Man beschadigt gasleiding in zijn woning in Niel

Kort na 14u gisterenmiddag heeft de Lokale Politie Zone Rupel een oproep ontvangen dat een bewoner in de Pompstraat in Niel zijn gasleiding had beschadigd. Omdat hij dit mogelijks met opzet of zelfs in het kader van een wanhoopsdaad had gedaan, kwamen brandweer, ziekenwagen en politie tezamen om meteen gecoördineerd aan de slag te gaan.

Uit voorzorg evacueerde de politie de aanpalende woningen. Een tijd later had de politie voor het eerst de absolute zekerheid dat de man zich niet meer in de woning bevond. De brandweer kon toen binnen gaan en de woning gecontroleerd ventileren. Het duurde nog een tijdlang omdat de leiding werd beschadigd waar die de woning binnen kwam: in de kelder. Fluvius schakelde de gas en elektriciteit in de buurt tijdens de interventie uit. Burgemeester Tom De Vries kwam ter plaatse.

Een handvol bewoners werd opgevangen in het activiteitencentrum De Cirkel. Door het feit dat er mogelijks kwaad opzet in het spel was, duurde het uit veiligheidsvoorzorgen iets langer dan gemiddeld. De Boomsestraat werd afgesloten voor alle verkeer van 1415u tot 1650u. Dit zorgde tijdelijk voor extra verkeersoverlast in de ruime omgeving. Om 1650u was alle gevaar geweken en was de straat terug vrij. De man die aan de basis lag van deze interventie werd actief opgespoord. Er werden maatregelen genomen om te voorkomen dat een dergelijk incident zich kan herhalen. Het getroffen gezin werd opgevangen in familiale kring en wat later kon de man zelf ook in  veiligheid worden gebracht.

Wie vragen heeft over zelfdoding, kan terecht op het nummer 1813.

%d bloggers liken dit: