Mondmaskerplicht op alle begraafplaatsen tijdens periode Allerheiligen in alle Rupelgemeenten en Aartselaar

Begin november is het traditioneel moment om onze overledenen te herdenken. Veel mensen brengen dan een bezoek aan hun graf op de begraafplaatsen.

Rond Allerheiligen is het dan ook drukker op de begraafplaatsen dan op andere momenten tijdens het jaar. Daarom zullen alle Rupelgemeenten en Aartselaar vanaf zaterdag 24 oktober tot en met maandag 2 november op de begraafplaatsen een mondmaskerverplichting invoeren. Het dragen van een mondmasker is er verplicht voor iedereen ouder dan 12 jaar.

“Het is geen evidente verplichting op een plaats die voor heel wat mensen gevoelig ligt, maar helaas is het ook geen evidente tijd,” stellen de burgemeesters. “In deze periode brengen mensen van alle leeftijden een bezoek aan hun overleden dierbaren, van kinderen tot ouderen. Op sommige plaatsen op de begraafplaatsen staan ze relatief dicht bij elkaar of kruisen ze elkaar op korte afstand. Ze komen soms bekenden tegen met wie ze kort een woordje wisselen. We willen geen risico’s lopen. De recente cijfers sporen ons aan tot voorzichtigheid. Vandaar dat we tijdens deze periode een mondmaskerverplichting invoeren.”

%d bloggers liken dit: