Mondmaskers voor alle inwoners vanaf 12 jaar in Lier en Koninghooikt

Vrijdag 24 april besliste de Nationale Veiligheidsraad over de volgende stappen in een exitstrategie uit de coronacrisis. Voor verdere info hierover verwijzen we naar www.info-coronavirus.be. Vanaf 4 mei wordt een mondmasker verplicht op het openbaar vervoer (vanaf 12 jaar) en op drukke plaatsen waar je onvoldoende afstand kan houden. Al zal het nooit de basisprincipes vervangen, het is een aanvulling voor wanneer op bepaalde locaties voldoende afstand bewaren niet altijd mogelijk blijkt. De basisregels blijven dus ook de komende periode belangrijk, ongeacht in welke fase we ons bevinden.

  • Blijf zoveel mogelijk thuis, blijf zeker thuis als je ziek bent
  • Was je handen dikwijls met water en zeep, raak je gezicht niet aan
  • Bewaar altijd 1,5 m afstand
  • Vermijd sociale contacten
  • Vanaf 4 mei: verplicht dragen van een mondmasker of alternatief beschermingsmiddel (sjaal, bandana) vanaf 12 jaar op het openbaar vervoer en op drukke plaatsen.

Mondmaskers voor Lier en Koninghooikt
Stad en OCMW Lier zorgen voor een mondmasker voor alle inwoners vanaf 12 jaar. De stad zal hiervoor 33.000 mondmaskers bestellen. De maskers zullen aan huis bezorgd worden. De levertermijn is voorlopig nog niet bekend. Van zodra we meer info hebben over de levering en de verdeling van de mondmaskers, zullen we hier opnieuw over communiceren.

Lier helpt – Nationale naaiactie
Naast de aankoop van mondmaskers door stad en OCMW Lier, blijven we elkaar helpen! De verwachting is immers dat mondmaskers – ook de komende maanden – belangrijk zullen blijven. In navolging van het initiatief – dankzij Kreatelier – dat in Lier eerder op touw werd gezet voor het maken en verdelen van zelfgemaakte mondmaskers voor de brede zorg- en gezondheidssector, zetten we een lokale naaiactie op touw door deel te nemen aan de ‘Nationale Naaiactie’! De Nationale Naaiactie roept op om ook herbruikbare mondmaskers te maken voor iedereen: vrienden, familie, buren, leerkrachten, … Onder het motto: ik bescherm jou, jij beschermt mij.

Ga aan de slag met naald en draad, en maak mondmaskers volgens maakjemondmasker.be! Je vindt er een patroon en alle nodige informatie over hygiënemaatregelen bij de aanmaak en aflevering. Breng je materiaal naar het inzamelpunt: dienstencentrum Het Schoppeke, K. Davidlaan 25. Dit kan van maandag tot vrijdag tussen 9.30 en 16.30 uur. In het toegangssas is een box voorzien waarin ze gedeponeerd kunnen worden. De mondmaskers worden verzameld, geteld en daarna herverdeeld!

Bedankt voor al je hulp en solidariteit. #samentegencorona

%d bloggers liken dit: