Mortselse Parkschool lager sluit vanaf donderdag 29 april de deuren wegens coronabesmettingen

Na overleg met de medische experten van ELZ ZORA, het CLB en de directie, heeft de gemeentelijke noodplanningscel beslist om de Mortselse Parkschool lager te sluiten vanaf donderdag 29 april. Enkele leerlingen uit verschillende klassen testten positief op het coronavirus. In totaal gaat het om 6 bevestigde gevallen. Parkschool kleuter blijft wel open.

Alle kinderen van Parkschool lager gaan in quarantaine en worden morgen, donderdag 29 april, in de namiddag getest op school. In totaal gaat het om 400 kinderen. De school heropent op maandag 10 mei, nadat alle leerlingen een tweede keer getest zijn.

Wat met de kleuters van Parkschool kleuter?

Kleuters die een oudere broer of zus in Parkschool lager hebben, blijven donderdag 29 en vrijdag 30 april ook thuis. Als de testresultaten van de oudere broer of zus gekend zijn, dan mogen die kleuters vanaf maandag 3 mei terug naar school, weliswaar in het geval van een negatief testresultaat. De kleuters zelf worden niet getest. Kleuters die geen oudere broer of zus hebben in Parkschool lager, mogen donderdag 29 en vrijdag 30 april gewoon naar school komen. Parkschool lager en Parkschool kleuter functioneren apart van elkaar, met respect voor de bubbels. Er is bovendien geen enkele positief geteste kleuter. Van de 270 kleuters, zijn er zo’n 100 met een oudere broer of zus in Parkschool lager.

Ouders hoeven niet in quarantaine te gaan. Zij worden uiteraard gevraagd om voorzichtig en waakzaam te zijn, bij de minste symptomen thuis te blijven en indien nodig zich te laten testen.

%d bloggers liken dit: