Nationale BE-alert test!

Donderdag 19 september, voerde de dienst noodplanning van de gouverneur van de provincie Antwerpen een test uit. Ze versturen dit bericht naar alle geregistreerde adressen binnen de provincie Antwerpen.

Deze test is een voorbereiding op de nationale BE-Alert-test, die op 3 oktober door het Nationaal Crisiscentrum wordt georganiseerd. Alle steden en gemeenten worden aangespoord om die dag deel te nemen, ook verschillende Antwerpse gemeenten hebben zich hiervoor reeds geëngageerd.

 

Vandaag testen we per mail. Tijdens de nationale test of in een reële noodsituatie kan ook gebruik worden gemaakt van sms of telefoon. U kan dan een bericht of oproep van de afzender ‘1789‘ ontvangen. Een bericht van dit unieke nummer ‘1789’ is steeds een alarmeringsboodschap dat een overheid verstuurt via BE-Alert! Sla dit nummer best op in uw telefoon. Zo ziet u meteen dat het om een alarmeringsbericht gaat en kan u snel, gepast en efficiënt reageren.

 

Is uw profiel op BE-Alert nog up-to-date? U kan uw persoonlijke gegevens op elk moment aanvullen of wijzigen. Bovendien kan u tot vijf adressen registreren. Voeg dus naast uw thuisadres ook zeker het adres van uw werkplaats en enkele andere belangrijke adressen toe (bv. familie). U doet dit in slechts enkele, eenvoudige stappen:

  • Surf naar het inschrijvingsformulier van BE-Alert ophttps://www.be-alert.be.
  • Meld u bovenaan de pagina aan met uw e-mailadres en het paswoord dat u koos bij registratie. Opgelet: dit doet u via de knop ‘aanmelden’, niet via de knop ‘inschrijven’.
  • Vul uw gegevens aan.
  • Klik onderaan op de knop ‘Bevestigen’.

Als geregistreerde op Be-alert ontvangt u op 3 oktober dus mogelijk opnieuw een testbericht. Heeft uw familie of hebben uw vrienden, kennissen, buren, kinderen…. zich ook reeds geregistreerd? Zo niet, tracht hen dan te overtuigen om uw goede voorbeeld te volgen. Zij kunnen zich makkelijk registreren via https://www.be-alert.be. Op die manier kunnen we zoveel mogelijk mensen op een snelle manier de juiste informatie bezorgen over een noodsituatie. Zo kunnen zoveel mogelijk mensen zichzelf en al wie hen dierbaar is en/of zich toevallig in de buurt bevindt, beter in veiligheid brengen.

Men hoopt van harte dat tegen het einde van de lokale legislatuur minstens 75% van alle 16-plussers van provincie Antwerpen zich geregistreerd hebben op BE-Alert.

Zo vergroten we samen de civiele veiligheid.

%d bloggers liken dit: