Neerdorpen Klassiek binnenkort op bezoek in Kontich

Neerdorpen KLASSIEK! Een samenwerkingverband in het kader van de Streekvereniging Zuidrand tussen de gemeenten Aartselaar, Borsbeek, Edegem, Hove, Kontich, Lint en Mortsel stelt voor :
Componisten van het grote scherm!

In de maand maart ontdekken we verborgen parels uit de filmmuziek, gebracht door vier professionele cellisten met het karakteristieke spel van de Belgische school zegt men bij Neerdorpen Klassiek.

Het Tetracelli cellokwartet bestaat uit:
Cyril Simon – Merryl Havard – Frederika Mareels en Helene Blesch. Zij spelen een programma met muziek van beroemde filmcomponisten. NINO ROTA en BERNARD HERRMANN zijn alom bekend voor hun samenwerking met Federico Fellini enerzijds en Alfred Hitchcock anderzijds. ANDERS KOPPEL is een Deense componist die muziek voor zowat 200 films op zijn naam heeft staan. ALEXANDER TANSMAN was een goede vriend van Charlie Chaplin, dankzij deze laatste kon hij naar de VS vluchten tijdens de Tweede Wereldoorlog. Tansman liet zich ook niet onbetuigd in de filmwereld en tenslotte PIAZZOLLA schreef Tango Ballet voor een kortfilm die flopte maar de muziek werd een klassieker.

Deze Neerdorpen Klassiek gaat door op donderdag 28 maart 2019 om 20.15u in het Cultuurpunt Altena, Kontich
Antwerpsesteenweg 79. Ticket € 14,00  (-26: € 5,00 ) Reservaties via Orfeo producties – tel. 03/ 449 16 87 – of een mail naar info@orfeo.be of lees alles na op de website www.orfeo.be.
Voor meer informatie en tickets kunt u ook terecht bij de cultuurdiensten van Aartselaar, Borsbeek, Edegem, Hove, Kontich, Lint of Mortsel

%d bloggers liken dit: