Nielse Trappistenfeesten pakken uit met primeur: Rochefort Triple Extra

Op woensdag 30 september lanceerde brouwerij Rochefort voor het eerst sinds 65 jaar een nieuw Trappistenbier. De Rochefort Triple Extra ligt vanaf zaterdag 3 oktober in de winkelrekken. Ook tijdens de Nielse Trappistenfeesten op zaterdag 3 en zondag 4 oktober is het bier te proeven.

Met de Rochefort Triple Extra, het enige blonde bier in het Rochefort-gamma, hebben de organisatoren van de Nielse Trappistenfeesten een exclusieve primeur te pakken. Maar dat is zeker niet de enige reden om af te zakken naar de 29e Trappistenfeesten. Want naast vertrouwde namen als Westmalle, Chimay en Achel (om er maar enkele te noemen) pakken de organisatoren jaarlijks uit met alle Trappistenbieren ter wereld in haast al hun variëteiten.  Ook bieren die in de reguliere handel niet te verkrijgen zijn. Omdat de Trappistenfamilie de laatste jaren fors uitbreidde is dat een echt huzarenstukje. Een van de specialiteiten is de Chimay Grande Réserve Oak Aged, Trappistenbier gerijpt op eiken vaten. Daarvan staan alle edities sinds 2016 (rum, cognac, whiskey, nieuwe eik en armagnac) op de kaart.

Naast Trappistenbier serveert de organisatie Trappistenwijn, Trappistenlikeuren, Trappistenkoffie, Trappistenkaas, Trappistenbitterballen en zelfs een gin-tonic met Trappistengin.

Wie tijdens het weekend van 3 en 4 oktober wilt komen genieten van (bijna) al het lekkers dat Trappistenabdijen te bieden hebben moet dit jaar wel een tafel reserveren, zodat de feesten coronaproof kunnen verlopen. Reserveren is gratis en doe je op https://trappistenfeesten.be

De opbrengst gaat zoals gewoonlijk naar Chiro Hiro uit Niel. Zij kunnen de opbrengst van deze 29e editie van de Trappistenfeesten goed gebruiken, want achter de schermen wordt er hard gewerkt aan de bouw van een nieuw lokaal.

 

Link naar het evenement op Facebook: http://bit.ly/trappistenfeesten

%d bloggers liken dit: