Nieuwsupdate vaccinatiecentrum Pallieterland

Cijfers

Tot nu toe zijn er 109 292 vaccins gezet (t.e.m. wo 14/07). Momenteel hebben 1401 personen een vaccin actief geweigerd omdat ze het niet willen, 50 personen omdat er een medische contra-indicatie is én 676 personen omdat ze reeds gevaccineerd waren toe ze een uitnodiging ontvingen (bv. prioritaire zorgverleners).

12-15-jarigen

De eerste 1400 uitnodigingen voor 12- tot 15-jarigen vertrekken vandaag. Zij kunnen een Pfizervaccin krijgen vanaf 26/07. Het grootste verschil met de vaccinatie van 16- tot 18-jarigen is dat zij toestemming van hun ouder(s) of voogd nodig hebben om gevaccineerd te worden. Dat kan door samen met de ouder(s) of voogd naar het vaccinatiecentrum te gaan, of door een toestemmingsbrief mee te brengen. Op https://www.laatjevaccineren.be/wie-waar-en-wanneer/12-15-jarigen vind je zo’n voorbeeldbrief én het antwoord op heel wat andere vragen.

Wijziging Pfizer-schema voor nieuwe uitnodigingen

Enkel bij nieuwe uitnodigingen voor een Pfizer-vaccinatie, zoals die naar de 12-tot 15-jarigen, wordt de tijd tussen de 1ste en de 2de dosis teruggebracht naar 21 dagen.

Voor reeds geplande vaccinaties met Pfizer blijft de tweede dosis behouden op 35 dagen na de eerste dosis.

Vaccinatie zonder afspraak op zaterdag 17 juli

Ben je nog niet gevaccineerd en ben je 18 jaar of ouder? Woon je in Lier, Berlaar, Nijlen, Duffel of Ranst? Op zaterdag 17 juli kan je tussen 12 en 19.30 uur zonder afspraak terecht in Vaccinatiecentrum Pallieterland. We prikken die dag het Johnson & Johnson-vaccin, wat maakt dat je met 1 prik volledig gevaccineerd bent.

Let wel, op = op. Om zeker te zijn dat er een vaccin voor jou klaarligt, kan je het via www.vaccinatiecentrumpallieterland.be reserveren. Dit is echter niet verplicht. Je krijgt daarna nog een bevestiging van je reservatie. Vergeet zaterdag je e-ID (identiteitskaart) niet! Ook wie al een afspraak maakte voor een eerste vaccinatie op een latere datum, maar liever sneller gevaccineerd wordt met Johnson & Johnson, kan zaterdag langskomen.

Vaccinatiegraad

18-64-jarigen: 87.6% kreeg minstens 1 dosis, 41.87% is volledig gevaccineerd.

65-plussers: 95.72% kreeg minstens 1 dosis, 87.84% is volledig gevaccineerd.

Volledige bevolking ELZ Pallieterland: 74.1% kreeg minstens 1 dosis, 44.19% is volledig gevaccineerd.

Covidsafe.be

Wil je reizen binnen de EU? Dan moet je bewijzen dat je ‘Covid Safe’ bent. Alle informatie over de certificaten en hoe je ze bekomt, werd gebundeld op covidsafe.be.

%d bloggers liken dit: