Novemberfoor editie 2020 in Lier

Op donderdag 5 november strijkt de Novemberfoor naar jaarlijkse gewoonte opnieuw neer in de binnenstad. Tot en met zondag 22 november kunnen groot en klein zich amuseren op tal van attracties op de Grote Markt, het Zimmerplein en de Gasthuisvest. In totaal worden 64 foorinstellingen verwacht.

Omwille van de blijvende inspanningen in de strijd tegen de verspreiding van het coronavirus is de organisatie dit jaar enigszins aangepast ten opzichte van de vorige jaren. De stad Lier maakte hiervoor de nodige afspraken met de vertegenwoordigers van de foorbonden.

Om de Novemberfoor zo veilig mogelijk en conform de federale richtlijnen te organiseren, gelden volgende afspraken:

  • De vier zones waarop de foor staat (Grote Markt bestaande uit zone marktplein en zone voor terrassen, Zimmerplein en Gasthuisvest) worden afgesloten met nadarhekken. Elke zone heeft een aparte in- en uitgang.
  • Bezoekers worden geteld met 3D sensoren. Er worden maximum 400 bezoekers per zone toegelaten.
  • Bezoekers aan de foor wordt gevraagd gebruik te maken van de handgel die ter beschikking wordt gesteld aan elke ingang.
  • Er wordt een circulatieplan opgesteld en aan alle bezoekers wordt gevraagd zich hieraan te houden.
  • Er geldt een mondmaskerplicht op alle attracties en op het hele terrein van de foor voor alle bezoekers ouder dan 12 jaar.
  • De foor heeft aangepaste openingsuren ten opzichte van de vorige edities. Zo sluit ze ’s avonds vroeger.

Op zondagochtend 1 november start de opbouw van de foor. De foorinstellingen nemen hun standplaats in respectievelijk om 7 uur op het Zimmerplein en vanaf 8 uur op de Grote Markt. Op de Gasthuisvest start de opbouw op maandag 2 november vanaf 8 uur. Tijdens het oprijden en het plaatsen geldt een tijdelijke verkeersverordening. Een signalisatieplan wordt hiervoor opgemaakt. Ook de omleidingen van de Lijnbussen worden nog gecommuniceerd.

De Novemberfoor 2020 opent officieel op donderdagmiddag 5 november. Omwille van de coronamaatregelen is er geen feestelijk openingsvuurwerk en wordt er geen randanimatie voorzien. Ook de traditionele beertjesworp tijdens de foor vindt niet plaats. De foor is uiteraard wel open op woensdag 11 november.

Los van alle maatregelen heeft de foor ook dit jaar heel wat te bieden. Zo zijn er opnieuw de klassiekers als molens, schietkramen, vissers- of andere spelen, lunaparken, maar ook grote attracties zoals ‘Flying jump’, ‘Free Style’ en ‘High Energy’. De vele eetkramen bieden een uitgebreide variatie aan lekkers: caracoles, frietjes, smoutebollen, warme rek, snoep, wafels, hamburgers en ander zoet of zout lekkers.

De foor editie 2020 sluit op zondagavond 22 november voor alle attracties, inclusief de gebakkramen en lunaparken.

Uiteraard blijft de stad, samen met de foorbonden, de evolutie van de coronadreiging verder opvolgen. Afhankelijk van mogelijk nieuwe federale maatregelen of in functie van de lokale situatie, kunnen nog wijzigingen gebeuren in de organisatie.

 

Foto:  Stan Petersen via Pixabay

%d bloggers liken dit: