Octopussen verschijnen binnenkort aan Boomse scholen

Het Lokaal bestuur Boom besliste vorig jaar om in te tekenen op het Octopusplan. Dit plan wil schoolomgevingen veiliger maken, scholen ecologischer laten werken en de gezondheid van de kinderen verbeteren. Onlangs kregen we het goede nieuws dat ons subsidiedossier is goedgekeurd.

Momenteel bereidt het Lokaal bestuur van Boom de aankoop van het opvallende octopusmateriaal voor dat binnenkort in onze straten zal verschijnen. We kregen een subsidie van 12 438,45 euro toegekend waarmee we 50 procent van de kosten voor veiligere schoolomgevingen zullen betalen in de buurt van Go! basisschool Boom Park en OLVI De Kade.

Octopus is een herkenbaar symbool voor vele kinderen, scholen, ouders en weggebruikers. De accentpalen staan doorheen heel Vlaanderen zorgen voor een hoge herkenbaarheid. Kinderen worden geënthousiasmeerd door de Octopus als leuke figuur die hen doorheen de wereld van verkeer zal leiden tijdens de schoolperiode. De lesmethode, de leuke campagnes, het praktijkmateriaal, de Octopuspaal,….maakt het geheel sterk.

Gemeenten die aansluiten als lid engageren zich om de lidmaatschapsbijdragen van de Octopusscholen op het grondgebied over te nemen. Scholen krijgen zo de kans om zich gratis aan te sluiten bij het Octopusplan. De gemeente geeft met het lidmaatschap een sterk signaal naar scholen, ouders, inwoners en andere gemeenten dat het belang hecht aan veilige en gezonde scholen.

%d bloggers liken dit: