Onderhoudswerken wegdek Kontichstraat

Vanaf maandag 10 augustus starten onderhoudswerken in de Kontichstraat. Mits gunstige weersomstandigheden zullen de werken duren tot eind augustus.

Het wegdek van de Kontichstraat is in beton. Bij deze duurzame verharding moeten de voegen worden onderhouden, anders komt er water onder de betonplaten en zal de fundering verzakken. De klinkers van de verhoogde kruispunten vertonen schade veroorzaakt door het uitzetten van de betonplaten tijdens warmere periodes.

▶️ De aannemer vernieuwt de voegen en de verhoogde plateaus op de kruispunten Kontichstraat/Monseigneur Cardijnstraat/Zwaluwlei en Kontichstraat/Posdijk, krijgen een nieuw asfalt.
▶️ Asfalt zal uitzetting van de betonplaten beter kunnen opvangen.
▶️ De gebroken betonplaten worden vernieuwd en er komen nieuwe markeringen die de fietsoversteken aanduiden.
? Fietsers kunnen tijdens de werken in de Kontichstraat in twee richtingen blijven rijden, maar moeten ter hoogte van de Monseigneur Cardijnstraat even afstappen.
? Tijdens een deel van werkzaamheden zullen de kruispunten Kontichstraat/Monseigneur Cardijnstraat/Zwaluwlei en Kontichstraat/Posdijk afgesloten zijn voor autoverkeer. Doorgaand verkeer moet de omleiding volgen via de Boniverlei en Hovestraat.
Wegenwerken staan synoniem voor hinder, vuil en lawaai. We danken jullie alvast voor jullie begrip!

Voor meer informatie: https://www.edegem.be/werkenkontichstraat

 

Foto: ©Pixabay

%d bloggers liken dit: