Opgepast voor sleutelloze autodiefstallen waarschuwen ze bij onze politiezone Hekla

Het parket en onze politiezone Hekla waarschuwt voor een reeks diefstallen van voertuigen die uitgerust zijn met een keyless entry systeem. Bij dit systeem volstaat het dat de autosleutel in de buurt is van de auto om het voertuig te ontgrendelen en te starten. Ook in onze politiezone stelden we recent twee sleutelloze autodiefstallen vast zeggen ze bij de politiezone Hekla. In beide gevallen ging het om een Toyota RAV 4. Waakzaamheid is dus de boodschap.

Auto-inbrekers hacken het elektronisch signaal dat de autosleutel uitstuurt. Ze nemen het signaal over en sturen het naar de wagen. De auto ontgrendelt en start, waardoor het voertuig gestolen wordt zonder enig spoor na te laten. Ook als je sleutel in huis ligt kan je dus slachtoffer worden. Wat kan je hieraan doen? Probeer de sleutel zo ver mogelijk van je voordeur of van de straat te leggen. Parkeer je wagen ver genoeg van je woning. Deze afstand speelt een belangrijke rol voor het oppikken van het elektronisch signaal. Hoe groter de fysieke afstand, hoe moeilijker het is om het signaal te hacken. Door de sleutel in zilverpapier te wikkelen en op te bergen in een metalen doos verzwak je eveneens het signaal. Of schaf een sleutelhoes aan die dergelijke signalen helemaal blokkeert.

Dit soort diefstallen zijn in opmars en daarom vragen ze bij onze politiezone om extra waakzaam te zijn. Kijk uit naar verdachte personen rond voertuigen op opritten en rond woningen. Merk je een verdachte situatie op? Aarzel dan niet en bel meteen het nummer 101 want samenwerken is samen veilig sluiten ze af aan de Prins Boudewijnlaan in Edegem.

%d bloggers liken dit: