Opnieuw kunst in Huis Hellemans in Edegem met werk van Christian Clauwers

Na zes maanden heropent Huis Hellemans de deuren met een topper van formaat!

Als ontdekkingsreiziger/fotograaf focust Christian Clauwers in zijn werk op de interactie tussen mens en natuur, met als thema’s de oceanen en poolgebieden.

De afgelopen jaren richtte hij zijn aandacht op het verkennen van de vijf oceanen en hun eilanden, waaronder enkele van de meest afgelegen ter wereld, zoals Robinson Crusoe Island, Peter I, Campbell Island en Tristan da Cunha. Ook Antarctica en de Noordpool behoren tot zijn focus. Hij is tevens professionele gids in deze gebieden.

In 2019 nam hij deel aan een wetenschappelijke expeditie op het schip Marion Dufresne van de Franse overheid. Deze missie voorziet wetenschappers – werkzaam in de Franse Zuidelijke en Antarctische gebieden – van voedsel, apparatuur en levensbehoeften. Drie weken deelde hij lief en leed met deze inspirerende expeditieleden. Hij werd geïntegreerd in het werkschema van de missie.

Hierbij was hij getuige van de sublieme en tegelijk fragiele ecosystemen die ons omringen in één van de meest afgelegen en bijna ontoegankelijke subantarctische eilanden ter wereld: de Crozeteilanden en Kerguelen. Deze gebieden herbergen met hun unieke biodiversiteit één van ‘s werelds grootste concentraties aan (vaak bedreigde) vogels en zeezoogdieren.

Met zijn camera legde Christian momenten van weergaloze schoonheid vast: zijn hoogstpersoonlijke ode aan de duurzaamheid van deze gebieden, die tevens – in het licht van de klimaatverandering – naar hun prangende kwetsbaarheid verwijst.

In december had Christian de eer om zijn werk te tonen op de klimaatconferentie van de Verenigde Naties, als lid van de Belgische Delegatie.

www.clauwers.com

tentoonstelling “Ocean Stories & Polar Experiences – Christian Clauwers – fotografie” 29 augustus tot 20 september 2020

Het gemeentelijk kunstcentrum Huis Hellemans vind je in de Strijdersstraat 14, 2650 Edegem.

Je kan de tentoonstelling gratis bezoeken:

  • tijdens de weekends van 10 tot 17 uur;
  • op woensdag en vrijdag van 14 tot 17 uur.

Telefoonnummer tijdens de openingsuren: 03 289 23 68.

Kom je naar Huis Hellemans? Dan is een mondmasker dragen verplicht.

Meer informatie? Neem contact met Kristel Kussé op de cultuurdienst in het gemeentehuis, Gemeenteplein 1 te 2650 Edegem, 03 289 26 50 of huis.hellemans@edegem.be.

%d bloggers liken dit: