PM – Statielei in Mortsel kauwgomvrij

Eénmaal per kwartaal komt de werktank lokale economie Mortsel (LEM) samen. Deze werktank vertegenwoordigt de lokale economie in Mortsel. Samen met het lokaal bestuur denken ze na over acties ten voordele van de lokale economie. De vele kauwgomvlekken op de Statielei waren een doorn in het oog. Het idee om de winkelas een keertje zo goed als mogelijk kauwgomvrij te maken was geboren.

Dit idee werd door de medewerkers van stadswerken enthousiast omgezet in de praktijk. Verspreid over een maand ging een tweekoppig team de voet- en fietspaden te lijf. Iemand om het werk zelf uit te voeren en een collega om ervoor te zorgen dat fietsers en voetgangers veilig konden passeren. En dat steeds in de voormiddag, een relatief rustiger moment dan de namiddag. Zo werden klanten van de winkels en voorbijgangers zo min mogelijk gestoord.

Het resultaat mag er zijn. Dat vindt ook waarnemend burgemeester Steve D’Hulster: “Het verschil met het uitzicht van de voet- en fietspaden ervoor is echt groot. We hopen natuurlijk dat dit zo lang mogelijk proper blijft en vragen aan iedereen om hun kauwgom voortaan in de vuilbak te deponeren. Het duurt namelijk minstens 20 jaar vooraleer een kauwgom vergaat.”

Bevoegd schepen Ilse Lacante is enthousiast over de samenwerking: “Het is altijd fijn wanneer er een goede samenwerking is tussen onze ondernemers en lokaal bestuur Mortsel. Creatief en constructief meedenken over hoe we, soms met kleine ingrepen, het handelscentrum kunnen verbeteren, dat gebeurt onder meer in deze werktank lokale economie!”.

Fleur van Rand Store op de Statielei sluit zich daarbij aan: “Ze zeggen wel eens: ‘Een grote stad betekent grote eenzaamheid.’. Mortsel hoort daar voor mij niet bij! Ik ben een gelukkige ondernemer in Mortsel, er is een goede samenwerking waardoor er snel geschakeld kan worden. De stad en de werktank kijken naar leuke acties en eventuele opmerkingen om onze mooie stad aangenaam, proper, gezellig en uitnodigend te maken.”

%d bloggers liken dit: