Politie betrapt duo stelende dieven op het containerpark in Berchem

BERCHEM – Gisterenochtend werd in Berchem een duo dieven op heterdaad betrapt aan het containerpark langs de Arbeidersstraat. Een 56-jarige vrouw en een 46-jarige man hadden zich de toegang tot het containerpark verschaft door over de omheining te klauteren, die ze daarbij voor een stuk ook vernielden. Nadien gingen ze op het containerpark op jacht naar,  in de eerste plaats ,kleine elektrotoestellen. Maar wat ze niet wisten is dat ook tijdens het weekend het containerpark in de gaten word gehouden door camera’s.

Zo werd de politie verwittigd rond 6u30. De agenten kwamen ter plaatse en konden het duo staande houden nog voor ze met hun wagen ervandoor konden gaan. In de auto werden heel wat gestolen toestellen gevonden zoals laptops en camera’s maar ook een boksbeugel en kleine hoeveelheden speed. Beide verdachten werden gefouilleerd en aangehouden. Bij een huiszoeking kon de zoon van één van de verdachten, die thuis zat met een enkelband, de politie ontvluchten maar zo schond hij de voorwaarden van zijn voorwaardelijke vrijlating. Hij zal verder worden opgespoord.

Tenslotte kwam de politie nog te weten dat de opgepakte vrouw geseind stond met een bevel voor twee jaar gevangenneming. Deze zal ze nu bovenop de toegekende straf van de diefstal van gisteren moeten uitzitten.

 

Foto: Stad Antwerpen – Frederik Beyens

%d bloggers liken dit: