Politie Bodukap verwelkomt fietspatrouilles

De politiezone Bodukap (Bonheiden, Duffel, Sint-Katelijne-Waver, Putte) zet vanaf nu ook fietspatrouilles in. Het nieuwe fietsteam bestaat uit vier interventie-inspecteurs die onder andere voor meer zichtbaarheid en aanspreekbaarheid op straat moeten zorgen. “Met de fiets kunnen deze teams bijvoorbeeld op plaatsen komen die met de wagen niet of moeilijk bereikbaar zijn. We denken daarbij aan de fietsostrade, die dagelijks door duizenden mensen gebruikt wordt en onze zone doorkruist. Maar ze zullen ook sneller ter plaatse zijn bij incidenten in parken of op moeilijk bereikbare plaatsen tijdens evenementen. Want vanop de fiets kunnen zij zich eenvoudiger tussen de mensen mengen zegt men in de gemeente Duffel.

“De fietspatrouilles worden ingezet voor alle projecten waar rond de politie nu al werkt, zoals verkeershandhaving en -begeleiding, diefstal, openbare orde en overlast. Maar ze hebben ook permanente aandacht voor verkeersovertredingen en treden daarbij zowel preventief als verbaliserend op, net als hun collega’s met de wagen.”

De politie is ervan overtuigd dat de inspecteurs vanop hun tweewieler meer kunnen zien dan wanneer ze er met de combi zouden voorbijrijden, wat de veiligheid ten goede komt. In de opstartfase zal de fietspatrouille eerder occasioneel ingezet worden, maar het is de bedoeling dat dit op termijn zal toenemen. De vier inspecteurs krijgen twee uitgeruste mountainbikes en een functionele uitrusting ter beschikking. “We denken dat de fietsteams, net als in andere politiezones, positieve resultaten zullen bereiken”, sluit men af bij de politiezone Bodukap.

%d bloggers liken dit: