Politie vindt 70 flessen lachgas in de gemeente Aartselaar

Lokale politie HEKLA arresteerde vier verdachten voor het verhandelen van lachgas. In een stockageruimte die één van de vier huurde in Aartselaar, trof men tientallen lachgasflessen aan. De verdachten werden gearresteerd en voorgeleid bij de onderzoeksrechter. Het gaat om één negentienjarige en drie twintigers uit het Antwerpse. De lokale recherche merkte tijdens een observatie een verdacht voertuig op ter hoogte van een stockagebedrijf in Aartselaar. Men vond in de kofferruimte vijf lachgasflessen. Tijdens een huiszoeking nam men maar liefst 65 grote en kleine gasflessen in beslag. Dimitri Eeckhout van

HEKLA: ‘We merken dat jongeren steeds vaker lachgas inhaleren om in een roes te geraken. Het is een hype die ons zorgen baart en die voor de gebruiker ernstige gezondheidsrisico’s inhoudt (brandwonden, braakneigingen, misselijkheid, bewustzijnsverlies,…). Bij het inhaleren ontstaat een zuurstoftekort in de hersenen en belandt de gebruiker snel in een soort dronken roes. Dit kan leiden tot coma en zelfs de dood.

Tref je ergens lachgaspatronen aan, laat het ons weten. Ook aan de handelaars en ouders vragen we om hier extra aandachtig voor te zijn.

Oneigenlijk gebruik van lachgas is zeker niet onschuldig.’

%d bloggers liken dit: