PVDA geeft petitie rond de Perepit aan burgemeester Erik Broeckx

MORTSEL – In Mortsel, meer bepaald in de buurt van de onlangs gesloten kleuterschool Perepit, is er al lang vraag om een sociale plaats te verwezelijken om met de buurt bij elkaar te komen. Een plek waar iedereen welkom is. Van welke stand of leeftijd dan ook.

Bij het sluiten van de kleuterschool Perepit hadden ze bij de oppositiepartij Groen het idee gelanceerd om deze locatie open te stellen voor de buurt in afwachting van een nieuw woonproject. Ook de lokale afdeling van de PVDA sloot zich aan bij dit voorstel dat op de gemeenteraad het antwoord kreeg van de schepen voor stadsprojecten Koen Dehaen. Hij zei toen dat men de tijd wilde nemen in de stad om deze locatie volledig terug in orde te maken. Want water en elecktriciteit zijn afgesloten en ook de speeltuigen die op de speelplaats stonden werden verplaatst.

Maar hij beloofde wel dat er een participatiemoment zou komen waarbij de inwoners inspraak zouden krijgen over wat ze zelf willen met deze locatie. Dat moment is er tot op heden nog niet geweest en daarom begon PVDA met een petitie die maar liefst 250 handtekeningen opleverde. Die petitie ging verantwoordelijke Ward Coenegrachts gisteren afgeven bij de burgemeester van Mortsel Erik Broeckx. Regioradio Zuidrand was erbij en vroeg aan de initiatiefnemer en een buurtbewoonster wat zij op deze locatie graag wilden in de plaats zien komen.

 

https://soundcloud.com/user-453727279/petitie-perepit-afgeven-door-pvda-interview-ward-coenegrachts-en-een-buurtbewoonster

%d bloggers liken dit: