Politiezone HEKLA betrapt vier bestuurders onder invloed van drugs

Afgelopen vrijdagnacht hield de lokale politiezone HEKLA wegcontroles op meerdere plaatsen in de politiezone. Jammer genoeg waren de resultaten, met de feestdagen in het verschiet, ronduit bedroevend. Onze politiediensten betrapten maar liefst vier personen die onder invloed van drugs achter het stuur zaten. Het rijbewijs van de vier werd onmiddellijk ingetrokken. Zij zullen zich moeten verantwoorden voor de politierechtbank. Daarnaast waren meer dan 12% van de gecontroleerde bestuurders onder invloed van alcohol. Twaalf personen die teveel gedronken hadden moesten voor drie of zes uur het rijbewijs inleveren.

Twee chauffeurs hadden zoveel alcohol gedronken dat hun rijbewijs onmiddellijk werd ingetrokken. Naast een stevige boete mogen zij ook een uitnodiging van de politierechtbank verwachten. Deze slechte resultaten tonen aan dat we moeten blijven inzetten op deze wegcontroles zeggen ze bij de politiezone Hekla. Verkeersveiligheid is voor HEKLA één van de topprioriteiten, ook in 2020 want Samen werken, is samen veilig. Bij Hekla willen ze ook nog melden dat de wijkkantoren en de adminstratieve diensten zullen gesloten zijn op – woensdag 25, donderdag 26 én vrijdag

27 december en woensdag 1 januari. Het hoofdcommissariaat in Edegem (Prins Boudewijnlaan 43a) blijft permanent open. En voor dringende politiehulp kan je uiteraard ook tijdens de aankomende feestdagen terecht op het noodnummer 101.

%d bloggers liken dit: