Prikken en prikkelen in het vaccinatiecentrum ZORA

Vanaf nu kan je op weg naar je prik, in het vaccinatiecentrum in Lint, genieten van een aantal prachtige kunstwerken, gemaakt door de leerlingen van de vier Academies van het Deeltijds Kunstonderwijs van omgeving Zuidrand: Academie Beeld Kontich, ABK Mortsel-Edegem, Kunstacademie Hove en Academie voor Schone Kunsten Boechout (filiaal van Lier).

An Bellers, directeur van de Academie van Kontich, ging graag in op de vraag van het ELZ ZORA-team om de hal van de AED-studio’s in Lint te voorzien van 16 kleurrijke werken van kinderen, jongeren en volwassenen, allemaal leerlingen uit verschillende artistieke beeldateliers.

Ook de collega’s van de academies van de andere gemeenten werden ingeschakeld.
An Bellers: “De tentoongestelde werken vormen slechts een greep uit de grote hoeveelheid schilderijen, tekeningen, drukken, fotowerken, ruimtelijke werken, e.a. die jaarlijks in onze Academies worden gemaakt. In deze pittige coronatijd blijkt eens te meer dat ons onderwijs voor heel wat mensen van onmisbare waarde is. Onze werking zet de leerling centraal en vertrekt steeds vanuit de aanwezige mogelijkheden en competenties. Voorkennis of ervaring is niet nodig, alleen de goesting om je verder creatief te ontplooien. Onze docenten geven daarbij steeds het beste van zichzelf, dagen de leerlingen uit en begeleiden hen doorheen hun persoonlijk parcours. We zijn erg blij dat we op deze manier kunnen uitpakken met het werk van onze leerlingen en hopen op een positieve manier de bezoekers te kunnen ‘prikkelen’!”

De tentoongestelde werken zijn fotoreproducties. Ze blijven in de wachthal van de AED Studio’s hangen tot het einde van de vaccinatieperiode.

%d bloggers liken dit: