Psychologische hulp aan jongeren krijgt boost dankzij studentenclubs UAntwerpen

Alternatieve kerst levert mooie cheque voor TEJO VZW op

Vrijdag 22 januari trekt een kleine delegatie studenten van UAntwerpen naar TEJO VZW Antwerpen, met een dikke cheque van ruim 12 000 euro onder de arm. De traditionele kerstactiviteiten konden niet plaatsvinden, maar ook het alternatieve programma werd duidelijk gesmaakt.

De laatste dagen voor de kerstvakantie zijn altijd de gezelligste dagen van het jaar op de campussen van de Universiteit Antwerpen. Een veiling, optredens, kerstmarktjes, een feestmaaltijd, de legendarische kerstbomenrace: ‘Kerst op UAntwerpen’ zorgt gegarandeerd voor sfeer. De opbrengst van de activiteiten gaat telkens naar een goed doel dat studenten of medewerkers van de universiteit na aan het hart ligt.

Mokken met taalgrapjes

“Om de gekende reden konden die activiteiten dit jaar natuurlijk niet plaatsvinden”, weet Gert Van Langendonck van de Pastorale Dienst van UAntwerpen. “Maar de studenten besloten om toch geld in te zamelen voor het goede doel. Bijna alle studentenclubs van de universiteit zetten mee hun schouders onder een aantal kerstacties, gecoördineerd door de twee grote studentenkoepels ASK-Stuwer en Unifac.”

image image

De blokpakketten gingen vlot de deur uit.

Stonden onder meer op het programma: een sponsorloop, een Secret Santa om cadeautjes uit te wisselen, een online veiling, de verkoop van blokpakketten (met onder meer chocolade in) en koffiemokken met taalgrapjes op. Alle activiteiten samen leverden liefst 12 211,3 euro op, waarvan 2500 euro door rector Herman Van Goethem werd geschonken.

Drempel naar hulp verlagen

De studentenclubs kozen als goed doel voor TEJO VZW Antwerpen, een vereniging die gratis therapie voor jongeren (10-20 jaar) aanbiedt. “TEJO kan met het geld jonge mensen die door de coronacrisis en het bijhorende isolement in moeilijkheden zijn geraakt, financieel steunen”, klinkt het bij Unifac en ASK-Stuwer. “Met deze thematiek voelen wij ons natuurlijk erg verbonden: veel studenten hebben het in deze zware tijden ook moeilijk. Er mag zeker meer aandacht gaan naar psychologische problemen bij jongeren. Het verlagen van de drempel naar hulpverlening is uiterst belangrijk.”

Op vrijdag 22 januari overhandigt een kleine delegatie van de studentenclubs de mooie cheque aan de mensen van TEJO VZW Antwerpen.

?id=39725902&signature=9FlhJtKqLjUwREPH3jxamwEPnqM

%d bloggers liken dit: