Queen Elizabeth en Jommeke helpen pendelaars fiets terugvinden aan station in Lier

Van de Aarde tot de ui. De 21 fietsenstallingen aan de linkerzijde van het Lierse station zijn vanaf heden voorzien van een ludiek en kleurrijk bord. Het moet de fietsers op een leuke manier helpen hun tweewieler sneller terug te vinden.

Twee jaar geleden werden de fietsenstalling aan het station op het Leopoldplein uitgebreid tot 1.300 plaatsen. “Dit zorgde voor meer comfort naar de fietsers toe want we willen meer mensen met de fiets naar het station laten komen. Maar de 21 fietsenstallingen zijn allemaal hetzelfde waardoor het soms moeilijk is voor de pendelaars om hun fiets terug te vinden”, vertelt schepen van openbaar domein, Bert Wollants.

Daarom werd er aan kunstenares Nanoe, die vroeger nog in Lier woonde, gevraagd om 21 ontwerpen te maken die de stallingen van elkaar moesten onderscheiden. “Zo zijn er nu evenveel bordjes die bovenaan de fietsenstallingen hangen. Iedere tekening komt ook overeen met een letter van het alfabet. We gaan dus van de Aarde tot aan de ui. Tussenin passeren onder andere de dodo voor de letter D, Jommeke voor de letter J en zelfs de Queen voor de letter Q.
Noem het maar de verdwijnpalen voor de fiets.

Dat het leuke en ludieke afbeeldingen moesten worden, heeft zijn reden. “Het is een aangename attentie voor de fietsers en het zijn aantrekkelijke afbeeldingen voor de kinderen. We willen namelijk ook kinderen en jongeren stimuleren om met de fiets naar het station te komen. Kinderen komen natuurlijk niet alleen, maar het is leuk om samen met hun ouders het juiste bordje te overlopen.

%d bloggers liken dit: