Rita Deneve op 73-jarige leeftijd overleden

REGIO – Gisteren is in Rijmenam – Bonheiden nabij de stad Mechelen de Vlaamse zangeres Rita Deneve overleden. Deze 73 jarige zangeres is in de eerste plaats gekend van haar nummer Dit is de allereerste keer waarmee ze na jaren proberen eindelijk een dikke hit te pakken had in 1971.

We kennen deze schitterende Vlaamse zangeres ook nog van platen als ‘Olé Oké – ‘Dans de hele nacht –  Aan ‘t Meer van Lugano en Vrede voor iedereen waarmee ze Canzonissima of de voorselectie van het Belgische eurovisiesongfestival won. Al zou ze ons land nooit vertegenwoordigen op deze internationale muziekwedstrijd. Maar haar belangrijkste hit Dit is de allereerste keer kon ze nooit meer herhalen.

Eind jaren 70 stopte Rita Deneve met zingen en  ging les geven aan het Hoger Instituut voor Dramatische Kunst in Antwerpen. Een comeback in de showbusiness  in 1990 mislukte en nadien acteerde ze nog in de VTM-reeks ‘Slisse & Cesar’ en in ‘Postbus X’ op de openbare omroep. Ze overleed gisteren op 73 jarige leeftijd aan kanker en zal begraven worden op zaterdag 10 februari om 11u in de Mechelse Sint-Romboutskathedraal.

Ook radio Frekwent wil zijn medeleven betuigen aan haar familie en de vele vrienden van deze knappe zangeres die geboren werd in 1944 in Liedekerke.