Rupelgemeenten en Aartselaar verplichten mondmasker op openbaar domein

De veiligheidscel Rupel (Hemiksem, Schelle, Niel, Boom, Rumst) en Aartselaar verplichten vanaf zaterdag 25 juli het dragen van een mondmasker voor iedereen vanaf 12 jaar op alle openbare plaatsen in deze gemeenten.

Inwoners van de Rupelgemeenten en Aartselaar zullen vanaf het moment dat ze hun woning verlaten een mondmasker moeten dragen. Dat heeft de veiligheidscel beslist op een vergadering naar aanleiding van de recent verkregen besmettingscijfers. De situatie ten zuiden van het zwaar geteisterde Antwerpen is zeer ernstig, de cijfers stijgen exponentieel.

Zo kregen we van de huisartsenkring de besmettingscijfers door van de afgelopen zeven dagen.

Boom: 10

Schelle: 8

Aartselaar: 5

Niel: 2

Hemiksem en Rumst: 1

Om een tweede lockdown te vermijden is deze extra maatregel absoluut nodig.

Een algemene verplichting is bovendien meteen heel duidelijk voor iedereen: verlaat je je woning, dan doe je een mondmasker aan. De algemene mondmaskerplicht (vanaf 12 jaar) is van kracht vanaf zaterdag 25 juli op het volledige grondgebied van de gemeenten van de politiezone Rupel en in Aartselaar.

De politie zal onmiddellijk actief controleren of de mondmaskerplicht wordt nageleefd. De eerste dagen zal de controle een eerder sensibiliserend karakter hebben. Boetes zullen nog niet meteen uitgeschreven worden, tenzij voor wie halsstarrig de verplichte maatregelen negeert. Er zijn ook een aantal uitzonderingen op de nieuwe regel. Zo hoef je bij het sporten, fietsen of joggen geen mondmasker te dragen. Ook bij bepaalde medische aandoeningen of fysiek zwaar werk kan een uitzondering gemaakt worden.

%d bloggers liken dit: