Schanslaan in Borsbeek open vanaf 28.08.2020

Op vrijdag 28 augustus zullen beide rijrichtingen van de Schanslaan open gaan. Vanaf dan is er dus opnieuw doorgaand verkeer mogelijk vanuit de Herentalsebaan alsook vanuit de Boechoutsestenweg en alle zijstraten. Aanstaande donderdagavond verwijdert de aannemer alle werfsignalisatie.

Jammer genoeg is het kruispunt aan de Herentalsebaan waar onder meer verkeerslichten worden voorzien, nog niet aangepakt. Het Agentschap Wegen en Verkeer dient dit verder op te nemen. Die herinrichting, die voor een goede doorstroming en afwikkeling van het verkeer zal zorgen, laat dus zeker nog even op zich wachten.

In afwachting hiervan zal, om sluipverkeer te vermijden, vanaf aanstaande vrijdag het stuk in de Akkerdonckstraat dat gelegen is tussen de Zilverenhoek en de Schanslaan tijdelijk als enkelrichtingstraat worden ingericht. Het zal dus niet mogelijk zijn om vanuit de Schanslaan via de Akkerdonckstraat richting Borsbeek centrum te rijden. We blijven de hele verkeersituatie trouwens verder monitoren zodat we hier vlot kunnen op inspelen.

Ook de werken aan het bufferbekken zijn nog niet afgerond. De aannemer blijft hier verder in de maand september aan werken, wat toch nog zwaar vrachtverkeer met zich meebrengt. Maar ondertussen ligt de Schanslaan te pronken en kunnen we niet meer wachten om ze nu toch al vrij te geven.

OPGELET: VRIJDAG 28 AUGUSTUS even een bijzondere bijkomende verkeersituatie.

Bij droge weersomstandigheden zal op vrijdag 28 augustus het doorgaand verkeer tussen het kruispunt van de Robianostraat en de L.Hendrickxlei in de richting van Boechout worden afgesloten tot aan de Valk. Die dag wordt er aan het zebrapad gewerkt om bij de start van het nieuwe schooljaar, de leerlingen veiliger te laten oversteken. Het verkeer naar Boechout zal via de Akkerdonckstraat worden omgeleid.

We danken alle bewoners, de aannemer en alle betrokken partners voor de vlotte samenwerking en hopen dat iedereen trots kan zijn op het resultaat van twee jaar hard werk en onvermijdelijke hinder.

%d bloggers liken dit: