Schepencollege neemt deel aan actie ‘Lenteschoonmaak’ – Doe jij ook mee?

Weet je wat ploggen is? Dat is joggen en afval opruimen. Maar wat als je niet graag jogt? Dan kan je ook plandelen. En wat als je niet graag jogt én niet graag wandelt? Dan maak je toch gewoon je stoep proper. Want alles is goed als je er zwerfvuil mee opruimt. Mooimakers wil je inspireren met leuke en nuttige activiteiten tijdens de ‘Lenteschoonmaak’. Meer info: www.mooimakers.be/lenteschoonmaak-2021-0.

Met dat idee in het achterhoofd trok het Lierse schepencollege vandaag ook zélf op pad! Een mooie actie die kadert in de Lenteschoonmaak van Mooimakers. Schepenen Ivo Andries, Annemie Goris en Thierry Suetens hielden een schoonmaakactie in Koningshooikt, in het dorp; waarnemend burgemeester/schepen Rik Verwaest en algemeen directeur Katleen Janssens vertrokken vanop de Ring, waar ze de Aarschotsesteenweg, als verbindingsweg tussen Lier en Koningshooikt, een beurt gaven. De twee ploegen ontmoetten elkaar ergens in het midden.

Doe jij ook mee?
Voel jij het ook kriebelen? Doe mee in je eigen buurt of word ‘zwerfvuilvrijwilliger’.

Als vrijwilliger kies je zelf hoe groot of hoe klein jouw inzet zal zijn. In ruil voor je inspanningen, krijg je van stad Lier en Mooimakers gratis materiaal ter beschikking en zorgt de stad voor de ophaling van de gevulde zakken bij je thuis.

Lukt het voor jou niet om op regelmatige basis op te ruimen in je buurt, maar lijkt een eenmalige groepsactie met je klas, je straat of je vereniging wel iets? Dat kan! Ook dan kan de stad ondersteuning bieden, afhankelijk van de beschikbaarheid. Vraag tijdig je materiaal aan, ten laatste drie weken voor je actie.

Opgelet: hou voor alle zwerfvuilopruimacties rekening met de geldende coronamaatregelen. Momenteel mag je met max. 4 personen tezamen zwerfvuil opruimen. Meer info op www.mooimakers.be/coronavirus.

%d bloggers liken dit: