Sfinks Mundial XL mag eind augustus tot 5.000 bezoekers per dag ontvangen

De sfeer van Sfinks opsnuiven kan deze zomer toch nog. Niet met enkele festivalweekends zoals oorspronkelijk aangekondigd meer met een vierdaagse Sfinks Mundial XL eind augustus op het Molenveld. Een normale Sfinks Mixed met dagelijks tot dertigduizend bezoekers op de festivalweide zit er deze zomer niet in. Toch kondigde het Boechoutse wereldfestival in mei aan dat het tijdens de zomer zes kleinschalige festivalweekends van telkens drie dagen zou organiseren.

Vandaag vrijdag 9 juli zou de reeks van start zijn gegaan, maar de plannen zijn uiteindelijk gewijzigd. Dit laat burgemeester Koen T’Sijen weten
op vraag van raadslid Sven Snyders
naar de plannen voor de Boechoutse zomer.

“De aankondiging van de verschillende festivalweekends was een beetje voorbarig en kwam nog voor de protocollen bekend waren. Waarvoor de organisatie van de verschillende instanties ondertussen wel groen licht heeft gekregen, is een gratis Sfinks Mundial XL”, geeft de burgemeester aan.

Viermaal 5.000 bezoekers

Deze zal doorgaan op 26, 27, 28 en 29 augustus op het festivalterrein van het Molenveld. Sfinks Mundial is in normale tijden op Hemelvaartsdag het kleine broertje van Sfinks Mixed. “Sfinks Mundial ontvangt op één dag zevenduizend bezoekers. Nu leggen we de limiet op vier maal vijfduizend gasten. Op het Molenveld zullen zij met een terrein van 25.000 vierkante meter over voldoende ruimte kunnen beschikken. Naast deze ruimte komt er een wachtruimte voor achthonderd personen voor wanneer de weide toch volzet zou zijn.”

De burgemeester benadrukt dat het evenement dit jaar nog niet vergeleken mag worden met normale jaren. “Er zal geen grote campagne gevoerd worden om het bekend te maken en de optredens zullen geen grote namen zijn. Het gaat om regionale artiesten en zeker niet om internationale groepen. Er komt één podium in openlucht terwijl er plaats zal zijn voor een marktje en een kinderdorp.”

Voor het verder uitwerken van het draaiboek wacht de gemeente samen met de organisatoren van Sfinks en de ordediensten het overlegcomité van 16 juli af. “Een voordeel van deze datum eind augustus is dat er met de ZomerEnd Feesten in Hove en nog een evenement in Wommelgem veel te beleven is. Het publiek zal automatisch gespreid naar buiten komen.”

%d bloggers liken dit: