Sint-Pietersschool: 1 op 5 leerlingen test positief op corona

In totaal blijken 40 leerlingen van de Sint-Pietersschool besmet met corona. Dat is ongeveer 20 procent van het totaal aantal leerlingen. Ook 8 op de 15 leerkrachten van de lagere school blijken besmet. De school blijft een week langer gesloten tot 31 januari.

Vrijdag werden alle leerlingen van de lagere school en de personeelsleden getest in de Nekkerhal. De besmettingen zijn vastgesteld in 11 van de 12 klassen van de lagere school. De Britste variant is nergens vastgesteld.

“Deze resultaten tonen aan dat de beslissing van maandag om de school te sluiten en iedereen te testen de juiste was”, zegt burgemeester Alexander Vandersmissen. “Vrijdag heeft 1 op 10 leerlingen positief getest. Ze hadden geen symptomen. Zonder het te weten, konden ze dus anderen besmetten. Daarom was het belangrijk om iedereen te testen.”


Op basis van de resultaten heeft het schoolbestuur in overleg met het CLB, het Agentschap Zorg en Gezondheid, het Covidteam en de burgemeester zondag beslist om alle leerlingen en personeelsleden opnieuw te testen op dinsdag 26 januari in de Nekkerhal en de school te sluiten tot en met 31 januari. Opnieuw testen is noodzakelijk om uitsluitsel te krijgen omtrent mogelijke verdere besmettingen.
Ouders en leerlingen werden zondag ingelicht over de resultaten en de volgende stappen. “Wij vertrouwen er op dat we door zo te handelen een verdere uitbreiding van de besmettingen maximaal kunnen indijken en vanaf maandag 1 februari coronavrij opnieuw kunnen starten”, zegt directeur Dirk Letens.

Foto: Gerd Altmann via Pixabay

%d bloggers liken dit: