SPEEL-O-THEEK OPENT IN DE BIB VAN BORSBEEK

Op zaterdag 25 juni 2022, tussen 10 en 12, wordt de nieuwe speel-o-theek in de bibliotheek van Borsbeek, feestelijk geopend door Schepen van Cultuur Tom Verboven. Tijdens de opening nodigen wij iedereen uit om een kijkje te komen nemen en staan er ook een aantal grotere spelen op de inwoners te wachten om eens uit te proberen.

De speel-o-theek kwam tot stand door een samenwerking van dienst Vrije Tijd/ Bibliotheek, de dienst Welzijn en het Huis van het kind. Momenteel start de speel-o-theek met een 100-tal spellen, het is de bedoeling deze collectie in de toekomst nog uit te breiden. Het aanbod is een mengeling van educatieve-, kaart-, dobbel- en strategische spellen voor alle leeftijden.

Als lid van de bibliotheek kan je 2 spellen ontlenen per lidkaart, je mag deze net zoals de andere materialen van de bibliotheek 4 weken bijhouden. Een spel kan tot twee keer toe verlengd worden, wel op voorwaarde dat er niemand het gereserveerd heeft. Het ontlenen van spellen is bovendien volledig gratis.

“De laatste jaren zit het spelen van gezelschapsspellen opnieuw in de lift, met het opnemen van spellen in de collectie van de bibliotheek spelen we in op deze trend. Zo kunnen onze leden gratis kennis maken met nieuwe spellen, zonder zelf te moeten investeren, wat ook weer duurzaam is.” zegt schepen van cultuur Tom Verboven.

Het spelen van gezelschapsspellen is niet alleen plezierig, het heeft ook een positieve invloed op de ontwikkeling van kinderen, bovendien kan het bijdragen tot een betere relatie met andere kinderen of tussen ouder en kind.

De bibliotheek in Borsbeek evolueert dan ook op deze manier meer naar een laagdrempelige ontmoetingsplek, waar het in de toekomst mogelijk zal zijn om spelletjes uit te proberen tijdens een namiddag of avond.

%d bloggers liken dit: