Start vaccinaties WZC Paradijs – Bewoners coronavrij

Na de goede resultaten van vorige week dinsdag, kunnen we de week met geruststellend nieuws verderzetten: net op de dag dat de vaccinaties in WZC Paradijs kunnen starten, zijn alle bewoners uit quarantaine. Dit betekent dat het woonzorgcentrum, wat betreft de bewoners, momenteel coronavrij is. En dit is mede dankzij de positieve inzet, het begrip, de steun en medewerking van de familieleden, de bewoners zélf en ons personeel: bedankt!

We doen er alles aan om deze trend aan te houden, maar we moeten uitermate voorzichtig blijven. Daarom hebben we, rekening houdend met de besmettingsgraad in de regio en het oprukken van de Britse variant, in overleg met onze CRA-arts besloten om de huidige coronamaatregelen in WZC Paradijs voorlopig al te verlengen tot 9 februari 2021. We volgen de situatie op de voet en passen onze regeling aan, waar en wanneer mogelijk.

Vandaag, dinsdag 19 januari, zijn we gestart met de eerste vaccinaties bij de bewoners van ons woonzorgcentrum. Hierdoor is er vandaag geen bezoek mogelijk, dank voor jullie begrip. Niet alle bewoners krijgen vandaag hun eerste vaccinatie. Om het vaccin te krijgen, dien je enkele weken coronavrij te zijn. De bewoners die net uit quarantaine komen, zullen nog even moeten wachten. Wellicht kunnen ze aansluiten wanneer de eerste bewoners hun tweede vaccinatie krijgen op dinsdag 9 februari.

Maria Helsen is 99 jaar en krijgt als één van de eersten in WZC Paradijs het vaccin toegediend. Ze is de oudste bewoner van het Paradijs en heeft zelf een covid-19 besmetting goed doorstaan. Maria Helsen: “Ik ben blij dat we vaccins krijgen om ons te beschermen. Ik kijk elke dag naar het nieuws en met de vaccins kunnen we ervoor zorgen dat de verspreiding van de ziekte stopt.” “En ik heb helemaal niets gevoeld van de inenting!”, geeft Maria nog mee.

Ondertussen werd ook de vaccinatiedatum voor de personeelsleden van WZC Paradijs bevestigd. De vaccinaties van het personeel zullen plaatsvinden op vrijdag 22 januari, het woonzorgcentrum zal die dag gesloten zijn voor bezoek.

Foto’s:
– Medewerkers van WZC Paradijs maken de vaccins klaar
– Maria Helsen, oudste bewoner van het WZC, krijgt het vaccin toegediend

%d bloggers liken dit: