Steinwaylaureaten spelen piano in Edegemse Heilige Familiekerk

Lokaal bestuur Edegem heeft beslist om in het kader van Zuidrand Klassiek!, de nieuwe versie van Neerdorpen Klassiek!, het concert met laureaten van de Steinway Pianowedstrijd te verplaatsen naar donderdag 1 oktober 2020. “Na de afgelopen maanden zijn wij verheugd om weer een portie cultuur in Edegem op het programma te zetten. Met de Steinwaylaureaten halen we vier absolute toptalenten naar Edegem”, zegt schepen voor cultuur Koen Michiels.

Wegens het stijgend aantal coronabesmettingen in augustus schrapte lokaal bestuur Edegem uit voorzorg alle septemberevenementen. “Vanuit het voorzichtigheidsprincipe besloten we in samenspraak met de buurgemeenten van politiezone HEKLA om alle events in september niet te laten doorgaan. Nu het aantal besmettingen in onze regio terug gedaald is en de politieverordening voor provincie Antwerpen niet verlengd wordt, kunnen we weer culturele activiteiten op ons grondgebied organiseren. Weliswaar volgens het cultuurprotocol van de Vlaamse overheid”, aldus Koen Michiels. “Het openingsconcert van Zuidrand Klassiek! zal nu doorgaan op donderdag 1 oktober om 20.15 uur. Om meer muziekliefhebbers te kunnen ontvangen, kiezen we voor de Heilige Familiekerk op het Kerkplein. Zo kreeg het evenement een groene score in het COVID event risk model (CERM) van de Vlaamse overheid.”

Programma

Op het programma staan vier jonge laureaten (13 tot 18 jaar) van de Steinway Pianowedstrijd. Het concours geeft jongeren de kans om, in een klimaat van gezonde competitiegeest, hun kennis en talent op het podium te laten zien. Ze krijgen de kans op een instrument van topniveau te spelen (de Steinway concertvleugel) en ondervinden een ervaring voor het leven. “Tijdens dit concert zal het zestienjarige Edegems toptalent Amadi Manuchimso optreden”, vertelt een trotste schepen voor cultuur.

Het pianoconcert wordt georganiseerd door Orfeoproducties vzw op vraag van Streekvereniging De Zuidrand. De culturele organisatie spitst zich toe op het produceren, programmeren, organiseren en artistiek begeleiden van klassieke concerten en andere culturele projecten.  Ze trachten steeds een originele en unieke locatie uit te zoeken en die concertsetting vinden ze nu in de parochiekerk van de Edegemse Elsdonkwijk.

Coronaveilig concert

Er mogen volgens het verdict van de Nationale Veiligheidsraad weer culturele activiteiten plaatsvinden met een maximum aantal bezoekers van 200 indoor en 400 outdoor. “Wij danken allereerst de cultuurverenigingen voor hun inspanningen en geduld van de afgelopen maanden om het gezond en veilig te houden. Ook tijdens dit concert zal er continue aandacht zijn voor de afstandsbewaring van 1,5 meter en handhygiëne. Een circulatieplan met duidelijke in- en uitgangen zullen de in- en uitstroom veilig laten verlopen. Vrijwilligers zullen alles in goede banen leiden. Het doet de cultuursector deugd nu er opnieuw culturele activiteiten mogen plaatsvinden. Wij rekenen op ieders volledige medewerking om de coronamaatregelen in acht te nemen. Zo kunnen er zoveel mogelijk actoren heropstarten en komt cultuurspreiding terug in de samenleving tot stand”, aldus schepen voor evenementen Koen Michiels.

Tickets

Het concert begint donderdag 1 oktober 2020 om 20.15 uur. De ticketverkoop start op 12 september, een kaartje kost 14 euro. Je kan alvast reserveren via info@orfeo.be of 03/4491687.  Het dragen van een mondmasker is verplicht voor alle bezoekers, uitgezonderd kinderen jonger dan 12 jaar.

%d bloggers liken dit: