Sterke aanbeveling tot opschorting van alle buitenschoolse (sport)activiteiten jongeren en mondmaskers voor leerlingen 5de en 6de leerjaar

Naar aanleiding van de (mogelijke) uitbraak van de Britse Covid-variant in de gemeenten Edegem en Kontich, en de daar genomen maatregelen, hebben de verzamelde burgemeesters van de Rupelstreek en Aartselaar, conform de adviezen van de veiligheidscel en het CLB, beslist een sterke aanbeveling uit te schrijven om ook voor jongeren onder de 12 jaar de volgende 14 dagen geen sport- of andere groepsactiviteiten meer te organiseren. Er wordt op basis van diezelfde adviezen ook aanbevolen dat jongeren vanaf het vijfde en zesde leerjaar een mondmasker zouden dragen.

Afhankelijk van de resultaten van de grootschalige tests in Kontich en Edegem wordt deze aanbeveling misschien nog omgezet in een gebod, maar we rekenen nu al op eenieders burgerzin. Het incident in Edegem en Kontich, met alle drastische gevolgen van dien, leert ook dat het belangrijk is de quarantaineverplichtingen strikt na te leven.

We beseffen dat dit geen eenvoudige maatregelen zijn maar we hopen er zo alles aan te doen om een verdere verspreiding van het virus en sluiting van de scholen te vermijden. Maar vooral proberen we zo onze vaccinatiecampagne niet in het gedrang te laten komen. De langverwachte vaccinaties moeten immers volgens planning kunnen doorgaan, willen we uitzicht behouden op het hernemen van dat gewone leven waar we allemaal zo naar uitkijken.

Foto: Pixabay/Alexandra_Koch

%d bloggers liken dit: