Stijging van aantal woninginbraken in zone HEKLA

De afgelopen week merkt politiezone HEKLA (Hove, Edegem, Kontich, Lint, Aartselaar) een stijging van het aantal woninginbraken. De feiten situeren zich voornamelijk in de ruimere omgeving van het centrum van Aartselaar en tonen bepaalde gelijkenissen.

Het is opvallend dat de inbrekers meestal in de loop van de (voor)avond toeslaan. Ze viseren vooral de achterzijde van de woning. Soms wordt de achterdeur geforceerd, maar in een aantal gevallen is de achterdeur niet op slot en kunnen de dieven snel en eenvoudig toeslaan.

HEKLA roept daarom op om extra alert te zijn en bij een verdachte beweging meteen het noodnummer 101 te bellen.

HEKLA maakte volgend diefstalpreventiefilmpje: https://www.youtube.com/watch?v=Eipoxf1nTZk. Experten geven je daarin tips om je woning beter te beveiligen.

Je aansluiten bij één van de buurtinformatienetwerken (BIN’s) is ook een goed idee, zegt men bij HEKLA. Als BIN-lid ben je als eerste mee op de hoogte van een verdachte situatie of incident in je wijk en zorg je dus letterlijk voor een extra paar ‘ogen’ voor de politie. Heb je interesse om je aan te sluiten? Laat het weten via contact.

%d bloggers liken dit: