Straatnamen zijstraatjes Monnikenhofstraat bekend

In Rumst ligt het voorstel op tafel om de vier zijweggetjes van de Monnikenhofstraat te vernoemen naar ‘klein wild’, in navolging van de reeds bestaande Hazeweg en Fazantenweg.

De Rozenlaan, Hortensialaan en Tulpenlaan. De Louis Paul Boonstraat en de Guido Gezellestraat. Of nog: de Constant Permekelaan, de Adriaan Brouwerlaan en de David Tenierslaan. Meestal zijn de straatnamen in een wijk of buurt naar een bepaald thema genoemd. En dat is voor Rumst niet anders. Verschillende wijken in onze gemeente hebben verwijzingen naar bijvoorbeeld bloemen, schrijvers of schilders.

Daarom is er nu het voorstel om de huidige naamgeving van enkele bestaande zijstraten van de Monnikenhofstraat verder te zetten, dus met een verwijzing naar ‘klein wild’. Om de uniformiteit te bewaren in deze wijk, zouden de Hazeweg en Fazantenweg het gezelschap krijgen van de Hertenweg, Patrijzenweg, Ganzenweg en Kwartelweg. De vier nieuwe zijweggetjes hebben elk hun eigen bouwstijl en onderscheiden zich daardoor van elkaar. Door elk van de straatjes een aparte naam te geven, zullen ze gemakkelijk te herkennen zijn. Rumst is een groene en landelijke gemeente, dus een verwijzing naar ‘klein wild’ is toepasselijk in dit gebied.

Het College van Burgemeester en Schepenen legt de voorlopige namen voor aan de gemeenteraad. Het voorstel wordt ook voorgelegd aan de Cultuurraad voor advies. Ook is er een openbaar onderzoek nodig van zodra de gemeenteraad de straatnamen heeft goedgekeurd.

%d bloggers liken dit: