Streekvereniging Zuidrand lanceert nieuwe Zuidrand-mysteries voor kinderen

Vier jaar na de lancering van de Zuidrand wandelapp brengt Streekvereniging Zuidrand weer nieuwe Zuidrand-mysteries naar de regio. Tijdens de Dag van de Trage Weg op 15 oktober kan je voor de eerste keer samen met je kinderen het mysterie van de verdwenen honing oplossen in Lint.

Speels erfgoed en natuur in je buurt ontdekken met de Zuidrand wandelapp

Streekvereniging Zuidrand ontwikkelde reeds in 2018 de interactieve Zuidrand-wandelapp voor gezinnen met weetgrage kinderen tussen 5 en 13 jaar. Zo kan je op een speelse manier het natuurlijke en historische erfgoed van onze streek ontdekken. De interactieve Zuidrand Wandelapp prikkelt de speur- en staplust van de kinderen, en biedt een unieke combinatie van tof wandelen, spelenderwijs ontdekken en opdrachtjes uitvoeren. Samen met detectives Noor en Lukas los je vier Zuidrand-mysteries op en ontmoet je de gekste figuren. Los je een mysterie op? Dan verdien je een speurdersdiploma.

Op 15 oktober komt daar dus een nieuw mysterie bij. Maar daar stopt het verhaal nog niet. Schepen Annemie Janssens kadert: “Tot nu toe kon je via de wandelapp al in de gemeenten Aartselaar, Edegem, Kontich en Boechout een mysterie oplossen. De andere Zuidrand-gemeenten zijn al langer vragende partij om daar nieuwe wandelingen aan toe te voegen. Met de Streekvereniging Zuidrand spelen we daar nu op in. Achter de schermen werd de laatste maanden hard gewerkt aan nieuwe wandelingen en verhalen, en op 15 oktober lanceren we dan ook de eerste van wel liefst vier nieuwe wandelingen in onze Zuidrand. De bestaande wandelingen krijgen ook meer zichtbaarheid, met prikkelende infoborden aan de start van de wandelingen. Zo kan je nog sneller beginnen aan je ontdekkingstocht. ”

Nieuwe verhalen en personages

Vier nieuwe wandelingen, dat betekent ook vier nieuwe verhalen en een heleboel nieuwe personages om te ontdekken en te verzamelen. Projectmedewerker Bart Boussemaere licht alvast een tipje van de sluier op: “Eerst en vooral hebben we een nieuw speurdersteam op pad gestuurd: Rani en Jerome. Zij zullen de kinderen helpen de vier nieuwe mysteries op te lossen. Tijdens de wandeling in Lint gaan we op zoek wie de honing van Jef de parkkabouter heeft opgesnoept. In 2023 zullen er nog drie nieuwe mysteries volgen in Borsbeek, Hove en Mortsel. Ook daar duiken nieuwe mysteries op en ontmoet je enkele interessante personages die jou verder helpen.”

Zin om zelf als eerste het nieuwe mysterie op te lossen? Kom dan zeker op 15 oktober tussen 14 en 17u naar het gemeentepark van Lint (start ingang Schoolstraat). We helpen je graag starten aan de wandeling. Ter plaatse krijg je nog wandel- en fietstips in de regio mee en voor de kinderen werd speciaal een kleurplaat ontwikkeld met figuurtjes uit de app.

%d bloggers liken dit: