Studeren voor de examens? In Vremde kan het in de kapel van Don Bosco

Dankzij een samenwerking tussen de gemeente en De Maanwandelaars kunnen Boechoutse studenten vanaf maandag 7 juni terecht in de kapel van Don Bosco om zich samen voor te bereiden op hun examens. De kapel wordt een rustige studeerplek die plaats biedt aan 10 studenten per tijdsblok.

“Studeren op een rustige locatie is voor veel jongeren een must”, legt schepen van Jeugd Els Augustinus uit. “Bovendien kan het een stimulans zijn om samen te studeren en om je daarvoor te verplaatsen naar een andere locatie. Daarom zijn we blij dat studenten dankzij een samenwerking met vzw De Maanwandelaars terechtkunnen in de kapel van Don Bosco”, zegt ze.

De gebruikers van de dag- en woonondersteuning van vzw De Maanwandelaars zouden in de toekomst zelfs nog meer willen betekenen voor de Boechoutse studenten. “Dit jaar kan het nog niet omwille van de coronamaatregelen, maar ze lieten ons al weten dat ze de blokkende studenten in de toekomst graag zelfgemaakte koekjes of drankjes willen aanbieden”, legt de schepen van Jeugd uit.

Praktisch

Studenten die een plekje zoeken om rustig te studeren kunnen dus terecht in de kapel van Don Bosco (Broechemsesteenweg 100 in Vremde). Van maandag 7 juni tot en met vrijdag 2 juli is de kapel open van maandag tot en met vrijdag, telkens van 9 tot 16 uur. De kapel biedt plaats aan tien studenten per tijdsblok. Het eerste blok loopt van 9 tot 12 uur en het tweede van 12 tot 16 uur. Vooraf reserveren is aangeraden en doe je via I-school. Alle informatie vind je op www.boechout.be/rustigstuderen.

%d bloggers liken dit: