Tentoonstelling Inside/Outside met Linda Blokken en haar schilderijen in Kunstcentrum Huis Hellemans in Edegem

Linda Blokken is een Belgisch beeldend kunstschilder. Ze studeerde Schone Kunsten aan het Hoger Instituut voor Kunstonderwijs in Hasselt en Grafische Kunst en Fotografie aan de Academie voor Schone Kunsten in Leuven. In de loop der jaren heeft zij zich toegespitst op figuratieve schilderkunst, waarbij haar grafische opleiding duidelijk tot uiting komt. Ze ontwikkelde een voorliefde voor zwart-witportretten met een abstracte toets of contrasterende elementen of in een surrealistische omgeving. Dat merk je zeker op deze tentoonstelling van karaktervolle figuren, die door hun pose en blik een inkijk geven in hun eigenwijze innerlijk.

De thuisbasis en werkplek van Linda liggen in Tongeren, van waaruit zij haar artistieke grenzen tracht te verleggen. Met succes! Ze werkte in binnen- en buitenland samen met galerieën en was al te zien op verscheidene kunstbeurzen. Haar passie voor kunst deelt ze niet enkel via exposities: Linda is namelijk ook lesgeefster. Meer informatie over Linda Blokken en haar kunstwerken is te zien op de website www.Lindablokken.com. De tentoonstelling Inside/Outside gaat coronaproef door in Kunstcentrum Huis Hellemans in Edegem van 24 oktober tot 15 november. Het gemeentelijk kunstcentrum Huis Hellemans vind je in de Strijdersstraat 14, 2650 Edegem. Het is gratis toegankelijk op woensdag en vrijdag van 14 tot 17 uur en tijdens de weekends van 10 tot 17 uur.

Wil je meer informatie? Neem contact met Kristel Kussé op de cultuurdienst in het gemeentehuis, Gemeenteplein 1 te 2650 Edegem, of via het tel 03/ 289 26 50 of huis.hellemans@edegem.be.

 

Foto: Linda Blokken

%d bloggers liken dit: