Theatericoon Frank Aendenboom plots overleden

BERCHEM – Na Bernard Verheyden verliest Antwerpen op een paar weken tijd opnieuw een heel groot Theater en televisie icoon met de 76 jarige Frank Aendenboom. Frank overleed in zijn slaap in de nacht van vrijdag op zaterdag. Dat heeft zijn kleindochter gisteren bekend gemaakt.

Ondanks dat Aendenboom al bijna 20 jaar lang leed aan Diabetes deed niets vermoeden dat hij snel zou komen te overlijden. Zelf vertelde hij in een interview nu 4j geleden dat zijn gezondheidstoestand niet zo schitterend was en dat hij niet zomaar alles nog kon eten. Maar citeerde er meteen ook wel een Engelse dame bij met de uitspraak getting older is not for sissy’s (ouder worden is niet voor doetjes). Frank Aendenboom was vooral gekend van zijn rollen in Johan en de Alverman – Lili en Marleen – Matroesjka’s – De Leeuw van Vlaanderen – Hector – Frits & Freddy en Crimi Clowns om er maar enkele te noemen.

In zijn privé leefde hij eerder een teruggetrokken leven nabij de Fruithoflaan in Berchem en vertelde ooit dat het kwaliteitsniveau van de Vlaamse fictie de laatste jaren zeker niet erg positief was. Hij keek wel op naar acteurs als Peter Van den Begin en Matthias Schoenaerts. Antwerpen verliest met Frank Aendenboom opnieuw een steengoed acteur die meerdere karakterrollen op een meesterlijke manier in het theater en op de televisie heeft gezet. Op vrijdagvoormiddag 6 april vindt een publieke afscheidsplechtigheid plaats in Antwerpen. Hij zal later in intieme kring neergelaten worden op zee zoals zijn uitdrukkelijke wens was.

%d bloggers liken dit: