Toekomst café “In de Fortuin” ligt vast in de gemeente Kontich

Eind februari 2019 sloot ‘In de Fortuin’, één van de bekendste horecazaken van de gemeente Kontich, voor onbepaalde tijd haar deuren.

Brouwerij Alken-Maes wenste namelijk aan haar eigendom een modernere invulling te geven.

Bijna één jaar later sprak het Lokaal bestuur Kontich zich nu ook positief uit over de door de brouwerij voorgestelde plannen. En die zijn best ingrijpend, want de oude, gekende gevel zal plaats ruimen voor een moderner gebouw met een erg strakke look. Het gebouw zal drie bouwlagen tellen, zijnde een kwaliteitsvolle bistro op het gelijkvloers, een geluidsdichte feestzaal op de eerste verdieping en enkele vergaderruimtes op de 2e verdieping. Bijzonder aan het project is dat de horecazaak zich vooral naar het park zal oriënteren: zo zullen de gasten van een prachtig uitzicht op het park kunnen genieten én zal er achter de zaak ook een terras aangelegd worden.

“De aanblik van ons dorp zal zeker veranderen, maar het advies van de erfgoedraad leerde ons dat de bekende gevel door de vele aanpassingen eigenlijk weinig tot geen historische waarde meer had en dus afgebroken mocht worden”, aldus Schepen Karel Van Elshocht. Enkele waardevolle relikwieën, zoals een hijskatrol en een oven, dienen wél in hun interieur geïntegreerd te worden. Daarenboven engageert de brouwerij zich er toe om niet alleen de speeltuin te vergroten, maar ook om een nieuw materiaallokaal voor de technische dienst én – voor het eerst sinds lang – opnieuw openbare toiletten te voorzien. “Deze toiletten, die zich in het park zullen bevinden, zullen tijdens de openingsuren van de zaak vrij toegankelijk zijn voor het publiek, wat een meerwaarde is voor onze inwoners”, aldus nog de Schepen van ondermeer omgeving in de gemeente Kontich Karel Van Elshocht.

 

%d bloggers liken dit: