Tragisch nieuws uit de TV en Radiowereld

REGIO – We beginnen ons regionieuws vandaag met erg droevig nieuws uit de Radio en TV wereld. Deze verschrikkelijke week begon op zaterdag 6 januari 2018 toen we het nieuws vernamen van het overlijden van het 65 jarig radiomonument Peter Nijdens of veel beter bekend als Peter Van Dam. Hij begon al radio te maken op zee bij Radio Caroline en Radio Mi Amigo in 1972. Het echte begin van de radiozenders. Vele Radio’s zouden volgen voor deze Belgische DJ , producer en programmaleider. Om met klinkende namen als TROS – AVRO – MAEVA en CONTACT er maar enkele te noemen. Peter sloot zijn radiocariere af in het programma Manneke Pop in 2014. Peter overleed aan een sleepende ziekte.

Als eerbetoon zullen brachten we gisteren 11 januari bij het begin van zijn uitvaart diverse radio’s  waaronder uw lokale radio Frekwent de plaat Peace draaien. Ook de TV wereld werd gisteren opgeschrikt  bij het overlijden van de 37 jarige comedienne Lies Lefever die dood werd aangetroffen in haar huis in Asse. Deze slechtziende actrice moet je zeker kennen van televisieprogrammas als De Rode Loper en de Laatste Show. Ze deed ook het voorprogramma van Hoe moet het nu verder van Philippe Geubels.  Lefever  laat een echtgenoot en twee kinderen achter.

En tenslotte kregen we dan ook gisteren nog het overlijden te horen van producer Willem Houbrechts van Radio 2 Antwerpen die overleden is op 73 jarige leeftijd aan een herseninfarct. Radio Frekwent  wil graag zijn deelneming betuigen aan de families en de vele vrienden van deze drie mensen die allen op hun manier veel hebben bijgedragen aan de Radio en TV wereld in ons land.