Trappistenfeesten Niel in een coronaproof jasje

De Trappistenfeesten in Niel zijn een echt begrip in de gemeente en ver daarbuiten. Op zaterdag 3 en zondag 4 oktober vindt de 29e editie plaats. In licht gewijzigde vorm, want deze editie zit in een coronaproof jasje.

Al 28 jaar op rij staat het eerste weekend van oktober in Niel in het teken van Trappistenbier en aanverwante producten. Van heinde en verre komen liefhebbers langs om Trappistenbieren, -wijnen, -likeuren, -kazen, -koffie en -thee te degusteren. Alle trappistenbieren ter wereld staan in haast al hun variëteiten op de kaart.

Zoals voor zoveel evenementen was het ook voor Chiro Hiro bang afwachten of het coronavirus dit jaar roet in het eten zou gooien. Chiro Hiro kan de inkomsten van de Trappistenfeesten immers goed gebruiken, met de bouw van een nieuw lokaal in het vooruitzicht. Het organisatiecomité goot de gekende formule in een coronaproof jasje en kreeg begin september groen licht van de gemeente. Als alles goed gaat, en de regels verstrengen niet, zullen de Trappistenfeesten op zaterdag 3 en zondag 4 oktober dus in een licht aangepaste vorm doorgaan.

Frans Brits van het organisatiecomité: “We houden ons aan de maatregelen die opgelegd zijn aan de horeca. Dat wil zeggen dat je met een bubbel van maximaal tien personen (kinderen jonger dan 12 niet meegerekend) kunt komen genieten. We vragen van onze bezoekers dat ze alle geldende maatregelen respecteren: handen ontsmetten bij aankomst, zittend consumeren, mondmasker dragen bij aankomst of als je je plaats verlaat, contactgegevens achterlaten, enz.

Om alles vlot en veilig te laten verlopen werken we met reservaties. Wie niet gereserveerd heeft, kan er helaas niet bij.”

Reserveren is gratis, en doe je per tijdslot van 2 uur. Op zaterdag kan dat tussen 12 en 24 uur, op zondag tussen 12 en 19 uur. Wie wat langer wilt blijven plakken kan maximaal twee tijdsloten na elkaar reserveren, uiteraard met dezelfde bubbel.

Zoals andere jaren gaat de opbrengst van de Trappistenfeesten rechtstreeks naar Chiro Hiro.

Een tafel reserveren kan op https://trappistenfeesten.be

Link naar het evenement op facebook: https://www.facebook.com/events/758861281324459

%d bloggers liken dit: