UAntwerpen loopt, ontdekt en verkoopt voor duurzaamheid en klimaat

Van 3 tot 11 oktober staan er duurzame acties op de agenda

De gevolgen van de klimaatverandering zullen het sterkst gevoeld worden door jonge mensen en toekomstige generaties. UAntwerpen organiseert bij de start van het nieuwe academiejaar drie duurzame acties om de studenten bewust te maken en zo de stem van het klimaat te versterken.

Studenten die de stad willen verkennen en te weten willen komen waar ze goedkoop kleding of decoratie voor hun studentenkamer kunnen vinden, worden tussen 3 en 7 oktober tijdens een Thriftshoptoer rondgeleid in Antwerpen door Green Office, het studentenplatform dat duurzaamheid op de universiteit in de spotlights zet.

Ze laten je kennismaken met de beste kringloopwinkels en leren je meer over hun manier van werken. Wie erbij is op de Thriftshoptoer, leert intussen anderen kennen die óók duurzame keuzes maken.

Vintage & (e)co marktje

Voor wie zich graag bewust kleedt of zijn/haar kamer inricht, organiseert de universiteit een vintage & (e)comarktje in de Greenhub, onder studentenrestaurant Komida op de Stadscampus. Van 3 tot 7 oktober van 11 tot 17 uur kan je er terecht om goedkoop leuke spulletjes op de kop te tikken en een tweede leven te geven.

UAntwerpen voorziet een tafeltje waarop studenten hun spullen kunnen uitstallen. De winst van de verkoop is integraal voor de studenten. Studentenverenigingen kunnen ook oude spullen van hun leden verzamelen en collectief verkopen.

Estafetteloop voor het klimaat

UAntwerpen doet op 11 oktober mee aan Running out of Time, een non-stop estafetteloop die begint in het Schotse Glasgow, waar de vorige klimaatconferentie plaatsvond. Na 7767 kilometer komt ze aan in het Egyptische Sharm el-Sheikh, waar de volgende klimaatconferentie plaatsvindt.

Onderweg zijn er 732 startplaatsen, van waaruit duizenden hardlopers en fietsers elk een stuk van 10 kilometer afleggen en helpen om het estafettestokje naar Egypte te dragen. Over een periode van maar liefst 38 dagen wordt dag en nacht gelopen doorheen 18 verschillende landen. In Antwerpen begint het 209ste startpunt in Antwerpen-Berchem om 19u05, om om 20u15 in Antwerpen-Noorderdokken te eindigen.

Meer info op https://running-out-of-time.com/route/209

%d bloggers liken dit: