Vakantiedienstregeling de Lijn start op maandag 23 december

Tijdens de kerstvakantie zal De Lijn op weekdagen volgens een aangepaste vakantiedienstregeling rijden. Zo zullen er minder bussen rijden tijdens de spits op die lijnen die in deze periode veel minder gebruikt worden.

Op zaterdagen geldt de normale zaterdagdienstregeling, zodat alle kerstshoppers vlot op hun bestemming geraken. En ook op zon- en feestdagen geldt de normale zondagregeling.

De Lijn raadt reizigers daarom aan om vanaf maandag 23 december de dienstregeling goed na te kijken via de routeplanner. In de Vlaamse Rand is er een specifieke regeling.

Tijdens oudejaarsnacht zorgt De Lijn traditiegetrouw voor extra feestbussen in heel wat steden en gemeentes. Bekijk hier het volledige aanbod.

Vanaf maandag 6 januari 2020 rijdt de dienstregeling voor de schoolperiode opnieuw. Op sommige lijnen wordt de dienstregeling of het traject licht aangepast. Hiermee stemt De Lijn het aanbod beter af op de schooluren, de situatie op de weg en op aansluitende buslijnen of treinen. Alle details per provinicie vind je hier terug.