Vanaf dinsdag 21 juli mondmasker verplicht op Duffelse markt

Hoewel dinsdag 21 juli een officiƫle feestdag is, kan je naar de wekelijkse markt in Duffel. Vanaf dan moet elke bezoeker vanaf 12 jaar ook verplicht een mondmasker dragen.

Mondmasker verplicht

Nu alle marktkramen opnieuw toegelaten zijn, betekent dit dat er binnen de marktzone veel minder ruimte overblijft voor een veilige circulatie. De extra kramen en de start van de zomervakantie lokken bovendien heel wat extra bezoekers.
De evaluatie van de afgelopen dinsdagmarkt leidt tot een strikter optreden vanaf 21 juli. Vanaf die dag geldt voor elke bezoeker vanaf 12 jaar de verplichting om een mondmasker te dragen. Wie geen mondmasker draagt op de markt, krijgt geen toegang. Deze maatregel is ook een aanvulling op de federale verplichting om een mondmasker in onder meer winkels te dragen. De verplichting geldt niet op de horecaterrassen. Hier moeten uiteraard wel de geldende horecaregels strikt nageleefd worden, waaronder de afstanden tussen de tafels.

Wachtrij vermijden? Kom dan voor 9 u. of na 11 u.

De recente beslissingen van de Nationale Veiligheidsraad maken het mogelijk om alle marktkramers opnieuw toe te laten op de markt. Als organisator is het lokaal bestuur verplicht om alles in veilige banen te leiden volgens de wettelijke coronarichtlijnen. Daarbij moet de gemeente de maximumcapaciteit op het parcours op elk moment monitoren en is er een enkelrichting van toepassing.

Wanneer op piekmomenten de maximumcapaciteit van de markt is bereikt, vragen we bezoekers om even te wachten. Wil je niet in een wachtrij staan, dan raden we aan om voor 9 u. of na 11 u. te komen.
We vragen alle marktbezoekers om de richtlijnen strikt op te volgen.
%d bloggers liken dit: