Veertien pop-upshops strijken neer in Driekoningen- en Statiestraat in Berchem

BERCHEM – Vanmiddag gaven het district Berchem en Berchem Creatives het startschot voor de vijfde editie van Pop up to Date. Opnieuw strijkt een lichting pop-upshops neer in de Driekoningenstraat en Statiestraat. Tot 15 juni krijgen acht beloftevolle creatieve starters, telkens van donderdag tot en met zaterdag, de kans om hun producten en ideeën voor te stellen. Naast de nieuwelingen doen er ook zes gevestigde waarden mee aan het project. Zij zullen de nieuwe creatieve ondernemers bovendien met raad en daad bijstaan.

Burgemeester Evi Van der Planken (N-VA-): ‘Met deze willen het district en Berchem Creatives een creatief antwoord bieden op leegstand, een forum geven aan jong talent en ondernemen ondersteunen. Dit keer ligt de focus op duurzaamheid. Alle ondernemers maken gebruik van lokale producten en recyclagematerialen. Bovendien staan zij garant voor een eerlijk productieproces en respecteren zij de mens en de natuur.’

Een overzicht van de shops:

*Driekoningenstraat 20: Eline Van Ree (zie foto): zij startte haar eigen label en nam in 2017 deel aan Pop up to Date. Ze loste de hoge verwachtingen in met haar eigen modemerk.

*Statiestraat 5: De Twee-eiige Drieling: een juridisch adviesbureau en klankbord voor de kunsten. Tobias Van Royen en Jens Van Lathem vinden creatieve oplossingen.

*Statiestraat 20: Galerie Charcuterie: vanuit hun liefde voor print en grafisch design bieden Studio Sips en Fabrique Bakelite onderdak aan kunstenaars en artiesten van allerlei slag.

*Statiestraat 56: HOST: De zussen Laura en Eva houden het House of Sweet Things, waar je een doordachte selectie kleding, accessoires, lifestyle- en interieurobjecten vindt.

*Statiestraat 122: Tangerine Sunshine: Katrien startte met haar eigen kledinglijn van zelf ontworpen, door 80’s geïnspireerde prints en tekeningen maar ook juwelen, keramiek,…

*Statiestraat 124: Statie 2: Laura Van den Noortgate en Jamilla Boujouh brengen vergeten leder opnieuw tot leven. Ze transformeren ze naar handtassen en portemonnees.

*Statiestraat 126: The Patch Club: Kim Bollaert en Sharon Lichtfeld zijn twee illustrators geboeid door planten, dieren, bustes van de oude Grieken,…. Op dezelfde locatie: Faltakh De Swert, architect met een eigen bureau, die meubels ontwerpt en maakt.

*Statiestraat 133: Walrus & Vlinder: Saskia heeft een eigenzinnige winkel met origineel duurzaam speelgoed, kinderboeken en zelfgemaakte kinderjuwelen.

*Statiestraat 139: Ans Houben: volgde de studie juweelontwerp en laat zich inspireren door de vormgeving van andere kunstvorming zoals architectuur, Russische avant-garde,…. Op dezelfde locatie: Eva De Roeck, architecte van opleiding maar omgeschoold tot juweelontwerpster en edelsmid en tenslotte Stadshout, een initiatief van Sam Ponette en Michiel van Hove, die gekapte bomen een nieuw leven geven. (EM)

%d bloggers liken dit: