Verkeerscontroles regio Zuid

De wijkteams van Hoboken en Wilrijk, het wijkondersteuningsteam en het verkeersondersteuningsteam controleerden vorige week onder het viaduct van de A12. Ook 2 motards van de verkeerspolitie namen deel aan de actie. Er werd zowel anoniem gecontroleerd als met een vast dispositief. Bestuurders die zich aan een controle probeerden te onttrekken werden onderschept.

In totaal werden 122 voertuigen gecontroleerd. 12 bestuurders reden met de gsm in de hand. 1 bestuurder reed door het rood. 1 bestuurder had zijn nummerplaat zo bewerkt dat deze ongeldigd was. 2 bestuurders pleegden inbreuken tegen hun voorlopig rijbewijs. 1 bestuurder negeerde aanvankelijk de politiecontrole, maar moest uiteindelijk toch stoppen ter hoogte van het dispositief. Zijn voertuig bleek nog nooit geldig gekeurd te zijn. Hij reed ook al meer dan 2 jaar onverzekerd rond. Zijn voertuig werd in beslag genomen en de man mocht te voet zijn weg verder zetten.

Op zondag controleerde het wijkteam van het Kiel ter hoogte van de Kolonel Silvertopstraat. 27 personen vonden het gerechtvaardigd om foutief voor te sorteren op de Sint-Bernardsesteenweg. 1 bestuurder droeg geen gordel, een andere reed met de gsm in de hand. 1 snelheidsduivel die 160 reed op de Antwerpse Ring werd onderschept en 56 foutparkeerders kregen een boete.

Tot slot betrapte het wijkteam van Hoboken een sluikstorter aan de glasbak in de Moretusstraat. Ze had een zwarte vuilniszak, een winkelzak met afval en een caddy achtergelaten. De dame kreeg de rekening meteen gepresenteerd.

%d bloggers liken dit: