Vijf nieuwe camera’s tegen zwerfvuil

Zwerfvuil is een doorn in het oog van iedere Bomenaar en van de medewerkers van het lokaal bestuur die dagelijks heel wat afval opruimen. Al jaren doet het bestuur er alles aan om het sluikstorten te voorkomen en ontraden. Nu zijn er nog 5 extra camera’s aangekocht om de sluikstorters beter te kunnen opsporen en bestraffen.

Op 1 juli 2021 werden er 5 nieuwe tijdelijk vaste camera’s geleverd bij het lokaal bestuur Boom en dit voor een bedrag van € 52.472,92. De aankoop gebeurde via de aankoopcentrale van Cipal. Na een maand van testen zijn deze vanaf augustus volop ingezet in het straatbeeld. De camera’s worden geplaatst op verschillende locaties op ons grondgebied waar we geconfronteerd worden met zwerfvuil en sluikstort. Ze zijn een aanvulling op het model dat we al ter beschikking hadden binnen het bestuur.

Ook een samenwerking met OVAM-vaststellers, in nauw contact met de GAS-vaststellers van het lokaal bestuur, wordt verder onderzocht om de pakkans te vergroten. Dit is trouwens nog maar het begin van een camera-operatie in onze gemeente. Er zullen in de toekomst nog extra camera’s aangekocht worden.

%d bloggers liken dit: